08.01.2010. / 09:32

Autor: Hina

Avatar na drugom mjestu svih vremena po zaradi u kinima

"Avatar" je u SAD-u do sada zaradio 374 milijuna dolara, što nije dovoljno za ulazak među prvih 10, ali je blizu, pa je trenutačno na 12. mjestu po zaradi

Uspjeh znanstveno-fantastičnog 3D filma "Avatar" Jamesa Camerona na kino blagajnama u svijetu nastavlja rušiti sva očekivanja, pa je tako u četvrtak film izbio na drugo mjesto liste svih vremena s bruto zaradom od 1.14 milijardi dolara, iza Cameronovog "Titanika" s 1.8 milijardi dolara.

Tom je zaradom "Avatar" nadmašio prijašnji br. 2 "Gospodar prstenova: Povratak kralja", koji je zaradio 1.119 milijardi dolara i postao peti film u povijesti s utrškom većim od milijardu dolara.

Pohod "Avatara" po kino dvoranama traje nepuna tri tjedna, pa se ocjenjuje da bi film mogao srušiti rekord "Titanika", izvješćuje The Hollywood Reporter.

Prvo mjesto po ukupnoj zaradi na američkom i svjetskom tržištu "Titanik" drži od 1997. godine.

"Avatar" je u SAD-u do sada zaradio 374 milijuna dolara, što nije dovoljno za ulazak među prvih 10, ali je blizu, pa je trenutačno na 12. mjestu po zaradi.

Vezane vijesti

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Izvršni direktori Googlea Larry Page i Eric Schmidt, te filmaš James Cameron, uložit će goleme iznose novca u istraživanje i eventualno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika