09.01.2010. / 09:56

Autor: Hina

Dalibor Matanić počeo snimati novi film "Majka asfalta"

"Majka asfalta" priča je o Mare (Marija Škaričić) i Janku (Janko Popović Volarić) čiji se mladi brak raspada. Mare se, sa sedmogodišnjim sinom Brunom, nađe na hladnim zagrebačkim ulicama, a jedinu im pomoć pruža usamljeni zaštitar Milan (Krešimir Mikić) koji žudi za ljubavlju i obitelji

Dalibor MatanićDalibor MatanićNa Sljemenu je jučer započelo snimanje novog dugometražnog igranog filma redatelja Dalibora Matanića "Majka asfalta", prema scenariju Tomislava Zajeca i Dalibora Matanića, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

"Majka asfalta" priča je o Mare (Marija Škaričić) i Janku (Janko Popović Volarić) čiji se mladi brak raspada. Mare se, sa sedmogodišnjim sinom Brunom, nađe na hladnim zagrebačkim ulicama, a jedinu im pomoć pruža usamljeni zaštitar Milan (Krešimir Mikić) koji žudi za ljubavlju i obitelji.

Matanićev novi projekt dobio je prošle godine nagradu za najbolji scenarij na Balkanskom filmskom fondu održanom u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Solunu.

Planira se da će se film na više zagrebačkih lokacija snimati do kraja veljače. U ostalim ulogama su dječak Noa Nikolić, Judita Franković, Ozren Grabarić, Lana Barić i Franjo Dijak.

Direktor fotografije je Vanja Černjul, montažer Tomislav Pavlic, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, kostimografkinja Ana Savić Gecan, scenograf Ivan Veljača, a maskerica Mojca Gorogranc.

Film "Majka asfalta" producira zagrebačka "Kinorama" i Hrvatska radiotelevizija, a sufinancira Hrvatski audiovizualni centar.

Vezane vijesti

Brad i Angelina - zajednički film

Brad i Angelina - zajednički film

Angelina Jolie i Brad Pitt trebali bi, prema pisanjima američkih medija, uskoro početi snimati zajednički film. Riječ je o novom filmu redatelja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika