10.01.2010. / 10:25

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Dan odluke: Hrvatska bira trećeg predsjednika

Josipović i Bandić u prvome su krugu između 12 kandidata osvojili najveći broj glasova birača, no manje od potrebnih 50 posto plus jedan glas

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaJutros u 7 sati otvoreno je nešto manje od sedam tisuća biračkih mjesta u zemlji i inozemstvu na kojima će nešto manje od 4,5 milijuna hrvatskih građana u drugome krugu birati predsjednika države za idućih pet godina i to između nezavisnog kandidata Milana Bandića i kandidata SDP-a Ive Josipovića.

Glasovanje traje do 19 sati kada se zatvaraju biračka mjesta.

Predsjednički kandidati Josipović i Bandić u prvome su krugu između 12 kandidata osvojili najveći broj glasova birača, no manje od potrebnih 50 posto plus jedan glas.

U Hrvatskoj je otvoreno 6550 biračkih mjesta, u inozemstvu birači mogu glasovati u 50 država na 250 biračkih mjesta, a najviše ih je, 124, u Bosni i Hercegovini, a otvorena su i 63 posebna biračka mjesta (zatvori, brodovi) među kojima su i ona za hrvatske vojnike u misijama na Golanu i Kosovu, te u Afganistanu.

DIP će o odazivu birača izvijestiti u 12 i 17 sati, a prve privremene službene rezultate objavit će, kako je najavljeno, u ponoć s nedjelje na ponedjeljak.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika