12.01.2010. / 14:00

Autor: Renato Baretić

Dijasporo, nemoj plakat: Milan se uskoro seli u tvoje krajeve!

A šta vas boli neka stvar koga smo mi sebi izabrali za predsjednika? Pa nećete ga vi plaćati, alo, on će slati lovu vama, kao i svi prije njega!

Jasnije nego ijednom prije na ovim se predsjedničkim izborima pokazalo koliko se famozna "dijaspora" u političkim pogledima razlikuje od većine nas koji u Hrvatskoj plaćamo poreze kojekakvim kradljivcima. Odnosno, govoreći neuvijeno (dakle - jezikom ulice ili internetskih anonimnih komentatora) koliko se Hrvatska kakvu mi ovdje većinom priželjkujemo razlikuje od Hrvatske o kakvoj sanjare Hercegovci.

Bez obzira na to jesu li (mobilizirani kao nikad od rata naovamo!) onako DDR-ovski unisono glasali za Milana Bandića samo zato što im je zemo ili i zato što je u kampanji nešto nesuvislo trtljao o mogućem trećem entitetu, Hrvatima u BiH bilo je, očito, silno važno da uspore susjednu Hrvatsku na putu prema Europskoj uniji, prema barem mrvicu poštenijem i pravednijem društvu. Silina te želje vidljiva je ponajbolje u reakcijama dan nakon Josipovićeve pobjede: u svim televizijskim anketama ta se čeljad doima shrvano i utučeno, kao da im je svakome, nedajbože, umro netko drag i blizak.

Marija Bistrica postaje Nada Dimić

Mnogi su čak i ljuti na nas (ovdje) zato što smo se drznuli sebi (ovdje) izabrati predsjednika koji njima (tamo) nije po volji, a njihovom je favoritu čak i hrvatski vitez Glavaš (otamo) dao podršku! Ljuti su jer, za razliku od nas, dobro znaju da će onaj Josipović, ta pomahnitala crvena boljševička aždaja, vidiš mu to po očima, već prvoga dana mandata ukinuti vjeronauk, uvesti obavezni pobačaj, zabraniti sakramente, Mariju Bistricu preimenovati u Nadu Dimić a Svetog Duju u Svetovnog Duleta...

Znaju oni dobro da se taj srbočetničko jugoudbaški krvolok nikad neće poskliznuti na snijegu, jer umjesto stopala ima oštre đavolje papke! Znaju još i bolje da je taj veleizdajnik pod krinkom nekakvog knjiškog moljca zapravo brutalni egzekutor svega što počinje na "H", plaćenik islamomasonsko-parapravoslavne cionističke trilaterale.

Biskup Milan

Svašta još oni znaju o tom Josipoviću (što mu je vjerojatno i lažno prezime, jamačno uzeto iz imena njegovog idola, Josipa Broza!) ali im jedna stvar ipak nije jasna: to da mi ovdje, u Hrvatskoj, kraj zdravih očiju, ne želimo vidjeti ništa od toga, nego tvrdoglavo srljamo u propast birajući tog mrzitelja i bezvjernog zatornika svega čovjekoljubnog, domoljubnog i bogoljubnog!

I ne samo da to ne želimo vidjeti, nego im još i drsko, zaslijepljeno, odvraćamo: "A šta vas boli neka stvar koga smo mi sebi izabrali za predsjednika? Pa nećete ga vi plaćati, alo, on će slati lovu vama, kao i svi prije njega! Na kraju krajeva, kako stvari stoje, Milan bi se uskoro, silom prilika, mogao doseliti u vaše krajeve, pa ga onda sami sebi birajte za predsjednika, ili biskupa, provincijala, za što vas je god volja. Za to smo vam spremni plaćati i poseban bonus na sve ono što vam sad šaljemo od svojih plaća."

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 12.01.10. 14:56

Pa neće plakati samo dijaspora, već gotovo 40% Hrvata koji nisu Hercegovci. Šta vam ta dijaspora toliko smeta, nije mi jasno.


registracija
30/9/09

davor12345, 12.01.10. 15:42

He, he, he! Kako samo pogodi Baretiću! Ma ne smeta nama dijaspora, samo da su tuliko kontra svoje Rvacke baze, to možda u prvi mah i ne ide u glavu. Međutim, kad sam ja kao Rvacki branitelj bija u Ercegovini, oni su bili saveznici s četnicima! Ja ih pitam pa kako to, majku mu, nas Srbija napala, ne prizna Hrvatsku, bombardira po našim gradovima, ubija naše ljude a vi saveznici s njima ovdje! A jedan će domorodac (domorođeni Ero) meni: ma ne znate vi, vi ste malo glupi kako triba Rvacku pulitiku vodit! Srićon, tu smo mi! Triba ju tako vodit da jedno pričaš a drugo radiš i tako moš cili svit zaj....! Eto! I još se Ti pitaš Baretiću, oklen razlika? Nisan ni ja do tada zna da je tulika razlika, ali srećom, nešta san dobro od Ercegovaca naučija!


registracija
12/1/10

amarija, 12.01.10. 15:42

Sramota je kakav tekst jedan tjednik izabere da bude Komentar dana! Ovoliku dozu govora mržnje nisam vec dugo nigdje procitala. A jos manje mi je jasno zašto se Vi Baretiću, toliko bojite hercegovaca i dijaspore. Ili su Vam jednostavno novinarske sposobnosti takove da drugacije niti mozete niti znate pisati?!


registracija
23/10/09

spinner, 12.01.10. 16:08

yebbiga amarija, hercegovci su ipak ti koji svoje hrvatstvo mjere količinom mržnje prema neistomišljenicima. znam pouzdano kad sam rodbinski vezan s njima ;-)


registracija
26/7/09

odredjen, 12.01.10. 16:17

Baretic zna malo zabrijat, ali istina je okrutna. I sam sam okruzen mnogim hercegovcima i sve ih boli kita za Hrvatsku. Samo sebi u dzep, ne hebu zivu silu, osim da svog roda zaposle, postave, namire, pa ce jos lakse ukrast (od nas koji placamo porez).

A o poduzetnistvu na hercegovacki nacin da ne govorim, prenamjenit zemljiste u gradjevinsko, dovuc kamione i bagere, prasinjat po susjedstvu kako im se svidi, prijetit pa i pretuc ako se tko pobuni, izgradit zgradu sa sto vise stanova i potom na prijevaru prodat - tu su majstori!

I sve to zavijeno u ime boga i katolicke crkve, s krunicom u Mercedesu i krizom oko vrata. Uz srpsku cajku da se prasi!

Uvjerite nas Hrvate u Hrvatskoj da nije tako.


registracija
14/12/06

crestor, 12.01.10. 16:41

Bareticu , vrijeme je da odes u Beograd svom prijatelju Dezulovicu.


registracija
14/12/06

crestor, 12.01.10. 16:48

Bareticu , jos jedno pitanje ; sto bi bile Italija , Spanjolska, Grcka, Portugal .... bez svoje dijaspore ? A da ne govorim o Turskoj , sjevernoj Africi pa i o ..... Hercegovini koju toliko nosis u srcu. Hercegovina NIKADA nista nije dobila , za SVE se morala izboriti , sama. Znas li ti da je tvoj drug Tito 50 godina zabranjivao SVAKU investiciju u zapadnu Hercegovinu ?


registracija
12/1/10

barba11, 12.01.10. 17:16

Ovom rečenicom (samo u jednini) obraća se okrivljenik na sudu kad priznaje svoju krivnju za počinjeno kazneno djelo. Parafrazirajući tu frazu, u ime hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini (u Hrvatskoj znanog kao Hercegovci, Bosanci, Hecegbosanci, Kamenjarci, Seljačine, Lopovi, Čobani), priznajem krivnju Vama - Hrvatima u RH za korištenje ustavnog prava svakog državljana RH – izlaska na izbore.Priznajem i krivnju za primanje 20-tak milijuna kuna svake godina iz proračuna RH, kojeg donosi sabor. Ali, budući da smo mi pretplaćeni na krivnju (kao što ste Vi - Hrvati iz RH pretplaćeni na traženje krivaca za svoju situaciju) naša krivnja tu ne prestaje. Izvinjavam se i za činjenicu što nismo iskopali još jedno Buško blato u Hercegovini pa da se ne dogodi da Dubrovnik ostaje par dana bez električne energije i da HEP ne crpi samo 600-tinjak milijuna kuna vrijednosti električne energije, nego bar jednu milijardu. Primite naše iskrene isprike i za činjenicu što kupujemo Vaše proizvode, jer kad sa svim državama sa kojima trgujete imate robni deficit, zašto bi bili u suficitu sa jednom zaostalom Bosnom i Hercegovinom?Od naših živućih branitelja i članova obitelji poginulih, primite iskrenu ispriku za dolazak na ratišta diljem Lijepe Vaše i za suprostavljanje srpskom agresoru na samom početku agresije, jer što su oni imali tražiti u RH kad tu ne plaćaju porez i samo zauzimaju mjesto na prvoj liniji Vama iz RH koji ste čekali u redovima za odlazak na istu? I na kraju, budući da smo sportska nacija, primite isprike i na tom polju. Izvinjavam se u ime Marina Čilića što još nije postao broj 1 na ATP listi, u ime Ćire, Šukera, Bobana, braće Kovač, Ćorluke , Šimunića i ostalih što Hrvatska još nije osvojila svjetsko prvenstvo u nogometu.

Uvijek krivi, Hrvati iz Bosne i Hercegovine.


registracija
30/11/07

karlo01, 12.01.10. 17:30

Nema tu puno mržnje kako neki hoće prikazati,svoje ne dam nikome pa mi tako i krivo za svaku kunu da ode iz Lijepe naše napaćene i prezadužene zemlje koja je grca u dugovima.Krivo mi je da zastupnik iz dijaspore glasuje o zakonu o radu i donošenju državnog proračuna a neče ni jednu kunu ostaviti ovdje poreza.Mirovine i prijava boravišta da ne govorimo.Kako smo bili ljuti što je novac išao u Beograd tako i sad,samo što sada kao pomažemo svojima,a da stvar bude gora puno tih novaca i ne završi kod sirotinje već kod njihovih močnika čiji se sinovi voze u skupocjenim autima po Zagrebu !


registracija
10/11/09

ruvil, 12.01.10. 17:31

Bareticu,super ti je komentar!


registracija
12/1/10

barba11, 12.01.10. 17:39

karlo01 dali si glup ili se praviš tako sva pomoć Rep. Hrvatske Hrvatima iz BiH ne prelazi godišnje 30mil kuna eto neka je 200mil kuna , a Hrvatska samo iz Buškog jezera crpi električne energije u vrijednosti 600 milijuna kuna a da neplaća ništa općini Livno i Tomislavgrad jesi sada razumio ili si i dalje glup ?


registracija
12/1/10

klapac, 12.01.10. 18:31

Ne znam što se svi toliko bune oko toga treba li ili ne dijaspora glasat. Odnosno nitko se ne buni kad Hrvati u bilo kojoj drugoj zemlji glasaju, ali je problem kad Hrvati u BiH glasaju. Promislite malo maloumnici, i rješite se te mržnje koja vas izjeda. Mi smo tako jadan narod, mi sami sebi ne valjamo, samim time nam ni svi ostali Hrvati, ma gdje god bili, nikad naće valjat. A oni su sami krivi jer se do sad nisu sa tim uspjeli pomiriti. Mi smo sebi najveći neprijatelji, sami ovu zemlju uništavamo, puštamo Hrvate na visokim položajima da nas kradu, i rasipaju silna prirodna i ostala bogatstva koja imamo, i prodaju strancima sve što vrijedi. Kad mi riješimo naše unutarnje probleme, nikog više neće brigat tko je predsjednik, koja je stranka na vlasti i sve ostale političke budaslaštine. Običnom građaninu politika je u većini irelevantna ako on može dobro živit od svog rada. E za to se treba boriti!!!!!
A ne pljuvat po vlastitom narodu, ma gdje god bio!!!!!!!!!


registracija
12/1/10

marin1960, 12.01.10. 19:35

barba11 bravo&bravo barba11.....!!!!!! Super komentar !!!!
Kad god dolazim kuci iz bijela svijeta,najezim se kad vidim Busko jezero....Tu sam ja kao momak kosio,prica mi otac,zvizdan pece,a livadi se ne vidi kraj....bili smo ponosni imanjem koje je did IKO CURIC kupio vrativsi se iz amerike...A onda je l970 u ime naroda sve to oduzeto i moga oca natjeralo u njemacku,a poslije dvadeset godina i mene u svicarsku.Vec 40 god. Hrvatski HEP koristi se zemljom Ike Curica.U ime naroda !!!!!!!


registracija
12/1/10

ufficio, 12.01.10. 19:48

Dragi,gospodine Bareticu,
niti su svi Dalmatinci-Kerum,niti su svi Slavonci-Glavas,niti su svi Hercegovci-Ljubo Cesic Rojs,a ni oni intervjuirani s odredjenom namjerom za hrvatske medije...oni su takvi kakvi jesu i sto jesu..!...ali kada neko kao Vi,intelektualac i nagradjivani knjizevnik,napise ovakav clanak na osnovu toga sto je rekla neka baba u Grudama ,onda je to jako lose...!...od 260 000 glasaca u BiH na izbore je izaslo nesto preko 70 000,a to nisu Svi,oni svi,tamo neki..kako ih volite zvati...to Vas ne zanima..zalosno je to da mozete napisati ovakav clanak,pun prezira,a ne tamo neka baba u Grudama,jer ona nema tu privilegiju biti"intelektualac,kao Vi...na svu srecu nisu svi HRVATI U HRVATSKOJ-Renato Baretic!


registracija
12/1/10

ufficio, 12.01.10. 20:24

davor12345.....neznam sto ti radis ovdje...!?...idi lijepo na portal 24sata,a onda malo lezi u naslonjac i pogledaj RedCarpet...to je za tebe....!!..ti si ovdje zalutao!!


registracija
12/1/10

zejo, 12.01.10. 22:24

katastrofa od novinara ,vidimo ima godinu dana afera u zagrebu pravni ,ekonomski, prometni fakul.sreća nema ni jedan hercegovac razapeli bi ih a da ne idemo dalje podravka hak itd nigdje hercegovaca i po tome se vidi tko je naučio ispod kapi živjet ,

da imate imalo morala ne bi ste imali predsjednika ateistu 15g kao fol katolička zemlja ,bivšem predsjedniki talibna i udbas glavni savjetnik o čemu dalje komentirat , usvojite jos istospolne brakove onda vas možemo zvat PEDERSKA DRŽAVA..


registracija
27/8/09

Lujo1, 12.01.10. 22:29

»povijesnih prava slovenskih ribara u hrvatskim teritorijalnim vodama" - o ovome govori u najavi susreta pahor - kosorova - Glasnogovornik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic. Kaj vi iz Nacionala o tome niš neznate?! Popapala vam maca jezika - ha?!


registracija
16/11/09

vbkluht, 12.01.10. 22:56

Odličan komentar gospon Baretić.
Kad se glasovanje matice i BiH Hrvata tolko razlikuje, onda nešto nije u redu.


registracija
12/1/10

zejo, 12.01.10. 23:12

kako ce bit uredu kad vas 2 miliona u hr nisu hrvati,logična je razlika


registracija
16/11/09

vbkluht, 12.01.10. 23:21

Pa to znamo da ste vi vani veći Hrvati od nas. Mi samo plaćamo porez, a vi se busate u prsa... :-)


registracija
12/1/10

zejo, 12.01.10. 23:26

vidim kako plaćate ,zaduzili ste je 43 mil eur bruka, i zato su vam hercegovci krivi


registracija
16/11/09

vbkluht, 12.01.10. 23:58

Teško da vidiš, nejde ti ništa iz plaće u hr proračun, a kad kupiš nešto kod nas, tražiš povrat poreza na granici.
A kad smo već kod toga ja nisam nikog zadužio, a sudjelujem u vraćanju duga.
Ne znam gdje si pročitao da su Hercegovci krivi za taj dug, ja to ne mislim.
Ali, da se vratimo na temu, HDZ je najavio da dijaspora neće sudjelovati na referendumu za EU. Skužili su i oni da je velika razlika u razmišljanju.


registracija
12/1/10

zejo, 13.01.10. 00:13

dugo ćes jos sudjelovat u vraćanju nažalost, to je sudbina ovakve hr , korupcija na sve strane i mislite da ce vas izvuc budući predsjednik ili buduća vlada


registracija
16/11/09

vbkluht, 13.01.10. 00:30

Možemo se samo nadati da će krenuti na bolje, drugo ne preostaje :-)


registracija
15/10/09

deus, 13.01.10. 07:56

meni u principu samo ide na zivce sto glasaci iz hercegovine (da se razumijemo, i ja sam porjeklom hercegovac) znaju samo jednoumno navijati za nekoga, odnosno protiv nekoga...i sad oni govore o najvecem zlu koje si je hrvatski narod natovario...a toliko je bolno gledati kako im je zamazao oci covjek koji je oduvijek partijsko dijete (napominjem samo zato jer glasacima hercegovine toliko smeta ta crta kod Josipovica)...i onda zazivaju boga (sto je cisto teoloski gledano, bogohulno, vjerovali ili ne, zazivanje imena bozjeg uzalud...jer kakve veze ima bog sa izborima), placu nad gorkom sudbinom...necu reci da je hrvatskom narodu dole lako, ali mislim da bi puno vise energije trebali uloziti u stanje drzave u kojoj zive, a ne vjecito ceznutljivo gledati prema hrvatskoj, jer BIH je njihova stvarnost...a cinjenica je da su prema politici u vlastitoj drzavi (kakva god da je, a znamo svi da je nepostena i konfuzna u najmanju ruku)indiferentni, barem onaj dio koji ja znam...a mislim da znam o cemu govorim, jer sam zavrsio gimnaziju u LJubuskom. proslo je vrijeme guste magle, i ako to niste u stanju shvatiti, shvatite da ste zbog toga seljacine koje malo tko zeli u svojoj blizini...ako nije isti takav...i tu opet nastupa jos veca segregacija...vi se zainatite na svoju stranu, i sve smo dalje...ali dajte se potrudite nadglasati te primitivcine u vasim redovima (govorim vama ufficio) jer su ne samo hrvati skloni stereotipima, nego svi ljudi i zato gledaju hercegovce uglavnom kao neuke galamdzije...a da stvar bude gora, znam hrpetinu ljudi koji su na to jos i ponosni...jer jebo skolu, daj vricu cementa ti meni ponesi...a na kraju krajeva, i Bandic se takvim pokazao u kampanji..."sto ste vi bili osim sto ste bili profesor, zavrsili i predavali i na glazbenoj akademiji? ikakav konkretan posao? baustela? mjesalica? razgonili djubre?"...


registracija
8/8/09

tovar62, 13.01.10. 08:17

RENATO a di bi ti triba odseliti pripazi sta pricas,da te ne zahvati Oluja


registracija
15/10/09

deus, 13.01.10. 08:24

evo, recimo tovar je tipicni primjer primitivizma kojeg se svatko iole normalan kloni...bez obzira jel visoko obrazovan ili nije...naprosto krkan i slijepa seljacina...koji, uzgred budi receno, vrlo rado druge naziva slijepima :)


registracija
13/1/10

Alanius, 13.01.10. 08:30

Bravo Renato, ovo je super komentar. Slazem se 100% sa svim izrecenim tvrdnjama.


registracija
12/1/10

ufficio, 13.01.10. 08:52

....deus...sve sto si rekao stoji...slazem se!!!!....ali ovakav clanak od osobe koja je inteligentna,nacitana,elokventna...od nekoga ko bi trebao pokusati analizirati stvari,kao sto si ti pokusao,i na taj nacin mozda nesto promjeniti na bolje...a ne generalizirati i strpati sve u istu vrecu...jer ako postoji bar jedan Hercegovac koji je OK,a u svakom podneblju i narodu takva osoba postoji,onda u najmanju ruku ovaj clanak nije korektan.....ovi ljudi,koji se nasladjuju nad ovim tekstom,ni sami nisu svjesni koliko su jadni..jer da imaju toliko inteligencije da to spoznaju i postanu toga svjesni...vjerojatno bi ucinili sami sebi nesto lose....!!!by the way..ja nisam Hercegovac...jednostavno volim sve ljude jer mislim da smo svi vrijedni toga!!!!!


registracija
15/10/09

deus, 13.01.10. 09:49

ma jasno mi je sto ti zelis reci...ali ja sam svjestan da je i Baretic samo covjek, i ponekad ga iznervira pa napise nesto bez zelje da svi budu zadovoljni. necu reci, to je donekle spustanje na isti nivo...cesto puta i sam sebe prekoravam sto se uopce upustam u zucljive rasprave sa vlastitom rodbinom, jer znam da oni nemaju kapacitet niti temeljni "alat" za osnove logike, nego samo na galamu...kazem, da sam na Bareticevom mjestu, vjerujem da bi katkada i sam napisao nesto ovako...na bilo koju temu...jer, znas kako to ide...i ovi sto se nasladjuju, kada se nadju u drustvu, recimo, nekog hercegovca koji je neosporno kvalitetna osoba, vjerujem da dobar dio njih njega gleda kroz prizmu njegovog ponasanja i izuzetog od "pravila" za koje oni drze da vrijedi za hercegovce, pa tako i baretic...ali katkada si jednostavno dopustis da se narugas, i ja i to razumijem.


registracija
27/7/09

verina, 13.01.10. 09:52

zejo... mi smo sebi izabrali predsjednikia i ne pada nam na pamet ispričavati se vama što vam se ne sviđa! vi sebi izaberite svog predsjednika u svojoj državi!


registracija
13/1/10

NistaMeNeCudi, 13.01.10. 11:06

klapac- slažem se da smo zaista jadan narod koji previše vremena i energije troši na nekakve međusobne mržnje i vrijeđanja -tko je veći hrvat, tko vjeruje u Boga, tko plaća porez..takvo nas mišljenje i zakvi životni stavovi nas ni ovu državu nikamo ne vode. Država je glasovala, dijaspora je glasovala i predsjednik je izabran. Trebamo konačno to prihvatiti i zasukati rukave. Moramo prihvatiti ovu državu sa svim narodom koji živi u njoj i krenuti dalje.raditi. Stvarati. Ne svađati se. Jer očito je to naš najveći problem. I zbog toga ćemo uvijek biti BALKANCI.


registracija
30/11/07

karlo01, 13.01.10. 11:56

Da se razumijemo,nismo mi protiv naroda koji živi u BiH već njihovih političara koji skupa sa našim kemijaju (ili su kemijali do dolaska Jadranke koja je moram priznati počela nešta raditi na tom polju)i peru novac preko sirotinje.O sudjelovanju ljudi iz tih krajeva u našem domovinskom ratu kapa dolje ,ali to je mali broj i nevolim kada netko to preuveličava kao ni sudjelovanje nas u Mostaru i okolici,to govorim iz osobnog iskustva jer sam sudionik toga.Kako kaže jedan komentar Nit svi Hergegovci nose bijele bičve nit su svi srbi četnici,i potpuno se slažem tim.A nekome reći da je glup što tako razmišlja, je malo vjerujem u zanosu i vjerujem da se negdje nađemo da bi se dragi Barba u puno toga složili!


registracija
12/1/10

zejo, 13.01.10. 12:00

NistaMeNeCudi, jeste izabrali nek vam je sretno vrijeme ce pokazat kako ste izabrali..,.,


registracija
13/1/10

EROANTE, 13.01.10. 13:47

Mazlumi, Mazlumi jedni obični to ste svi vi....
Mi Hercegovci ( HRVATI ) koji smo branili vaše guzice i da opet vas netko dirne il napadne opet bi stali da vas branimo do zadnje kapi krvi zajedno s pravim HRVATIMA iz NAŠE LIJEPE HRVATSKE a ne sa pizdama koje bi opet bježale il krale dok bi mi ostali branili.
Nismo mi krivi što nas Hrvatska nije pripojila k sebi nakon rata mada bi mi to najviše voljeli, da smo sa Vama u VAŠOJ tj NAŠOJ državi a ne ovamo s Muslimanima i Srbima gdje ste nas ostavili kad vam više nismo trebali.
Mi smo hrabar i sposoban narod koji se sada nalazi ni na Nebu a ni na Zemlji jer praktički nemamo pravo nikakvo u BiH a sad ni u RH.
Hvala vam što nas tako kudite i savšta pričate o nama, ima i u nas govana kao i u vas al ima i poštenih i dobrih ljudi to upamtite!!
A ti Karlo tebi hvala al malo je Hrvata pomoglo Hercegovini il Mostaru a mnogo više Hercegovaca je dalo svoje živote za Hrvatsku jer ja to znam, znam jer sam ostao bez svojih najbližih a ovako mi vraćaju i kad dođem u HRVATSKU nazivaju me BOSANCEM!!!
HVALA VAM BRAĆO HRVATI!!!!!!
BOG I HRVATI!


registracija
23/10/09

spinner, 13.01.10. 14:14

EROANTE
Jebote, da mi je vidit na što bi ličila ta država Hrvata koju bi ti uredio i po svome posložio. Najbolje da si mi Hrvati negdje zauzmemo svoju planetu pa da na njoj budemo svoj na svome ponosni i bez srba, muslimana, cigana, židova, antikrista, masona, komunista, pedera, lezbi, crnaca, "oni' druge vire" i sl...
Vi Hercegovci se baš i ne trudite popraviti taj zao glas koji Vas po Hrvatskoj prati... Tih par ljigavaca koji su vas kompromitirali vi i dalje štitite i uzdižete u nebesa samo za to jer su VAŠI. Ante Kutle, Ivić Pašalić, Ivan Šuker, Borislav Škegro, Gojko Šušak, Mladen Naletilić Tuta, Milan Lučić, Lijanovići, Marijan Primorac, Mirko Grbešić, Marinko Sulić, Branimir Glavaš, Dubravko Grgić i povrh svega kralj hercegovačkih muljatora Milan Bandić. Mogao bih nabrajati do prekosutra...
Čuj, svačija govna smrde, pa i vaša... Kad si to priznate, možda će vas i ostatak Hrvatske početi poštivati.


registracija
13/1/10

spalato, 13.01.10. 14:20

Nevjerovatno da se takav komentar moga ikako izbacit, Nacional kao tkz. Hrvatske novine treba zabranit ili pod hitnom bojkotirat jer sire mrznju medu hrvatima koji su prije 15 god. skupa branili Hrvatsku i Herceg-Bosnu ! Dalmatinac iz dijaspore !!!!


registracija
14/12/06

crestor, 13.01.10. 15:10

Eroante , bravo na komentaru. Proporcijalno , Hercegovci su najvise dali za Hrvatsku a najvise ... izgubili. 'Bolje' im je bilo u Jugoslaviji jer su barem zivjeli u istoj drzavi sa Hrvatskom , koju , jos i danas, toliko vole. Imali su samo jedan san , pripojiti se HR. Sad ni tog sna vise nema ... Ne , nije kriva Hrvatska , kriva je medjunarodna zajednica koja se drzi prokletog pravila ; granice se ne mijenjaju.
A nasem polu-Splicaninu Bareticu samo da kazem da je Split bio postedjen od rata samo zato sto su mu Hercegovci bili u zaledju. Od Molunta do Rijeke , Srbi i JNA su, pa skoro svugdje izbili na more , OSIM tamo gdje su Hercegovci u zaledju.
A BIH ? Ne dirajte mi je , ona mi je zivi dokaz da je neka nova Juga nemoguca , ona Juga o kojoj mnogi u HR i danas sanjaju.


registracija
3/1/10

GULLWING, 13.01.10. 15:28

EROANTE.
javio si se kao najvece siroce da prosvjetliš pojedince o Hercegovcima.Bravo!!!!! samo tako nastavi i ne vidim kraja......


registracija
16/11/09

vbkluht, 13.01.10. 15:50

To da ste "Vi Hercegovci ( HRVATI ) branili naše guzice" je potvrda one izreke da ako neku tvrdnju dovoljno puta ponoviš, ona postaje činjenica.
Postoje dijelovi Hrvatske gdje nije bilo rata, a otkuda su ljudi išli braniti tuđe domove, pa i one u Hercegovini. U tim dijelovima Hrvatske je ekonomija kolko-tolko funkcionirala, a bez ekonomije nema ni pobjede u ratu. U tim dijelovima Hrvatske su se zbrinjavale tisuće izbjeglica...
A sada ispada da su Hercegovci obranili Zagorje od Srba :-(
Prestanite više s tim, svi Hrvati su branili sve, cijelu Hrvatsku i dijelove BiH gdje žive Hrvati.
Zašto samo sebe ističete da ste vi sve obranili? I onda se čudite da vas ljudi ne vole.


registracija
13/1/10

Tony1950, 13.01.10. 16:28

Jadan smo mi narod ma gdje zivili. Ostalo je isto kao i za vrijeme TITA i RANKOVICA. Uvijek ista buka i galama "TITO-PARTIJA". Jos su mozgovi vecini hrvata u "bivsoj" nam drzavi. Koji smo mi bolesnici i primitivci. Nije samo da smo takvi u Hrv. ili BiH nego smo takvi diljem svijeta. Nije ni cudo zasto nam "drzava" propada i zasto nam je "dijaspora" u k.....u. Sve mi se ovo gadi i molim Boga da nas SRBI ili netko drugi opet okupira i potlaci jer samo tada i pod takvim okolnostima se okupljamo pod isti stijeg. Sve dokle se budemo dijelili na ove ili one hrvate nikad nista od nas ni od nase "domovine". Pametno vodjene drzave dobro zive i koriste sve svoje drzavljane za boljitak svih svojih drzavljana ma gdje oni zivili.

"BOZE" izbavi me iz ovog pakla.


AMEN


registracija
12/1/10

zejo, 13.01.10. 16:57

tony, njima je strano rec AMEN ILI BOZE to je ateistička drzava ,a neznaju da im se mesić krstio i
u hercegovini 92g prosipa demagogiju kako vjetar puše , najvljuju da ce povuc tuzbu protiv Srbije sta imas dalje pricat a narod glup pa glup


registracija
16/11/09

simo, 13.01.10. 20:40

Hercegovci su za njih sinonim hrvatstva(ustaštva).Eto odatle averzija prema tim ljudima.
U jugoslaviji su se pokazali kao hrabri domoljubi i oni koji su spremni ići najdalje u svrhu stvaranja vlastite države.
_________________________
spiner,nije ti Baretić netko tko teži čistoj hrvatskoj i hrvatstvu.Kriva procjena.Naprotiv,on zagovara multikonfesionalizam.Seronja,koji nam prodaje neke moralne fore i pokušava uvaliti osjećaj nekekve krivnje.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 13.01.10. 21:34

92% Ercegovaca za Bandica.Naravno samo zbog interesa,samo interes.Koliko das toliko te volim.Ne das ne volim te.Krasni domoljubi.


registracija
9/3/08

ciba, 13.01.10. 22:12

Ne vidim nista sporno niti lose u tome sto su Hercegovci mahom birali Bandica. Dapace to je bilo i za ocekivati jer je to tako u Hercegovini. Oni vole svoga pod svaku cijenu, jer ih njihov ne moze ni iznenediti a kamoli prevariti. Mi ostali Hrvati (cast iznimkama) mahom vise volimo nesto sto nije bas blisko nama samima, jer smo toliko jalni jedan na drugoga da bi nas jal mogao i ugusiti. Mi ne volimo Hercegovce, samo zato sto se oni medjusobno vole, pa smo zato i birali protiv Hercegovca Bandica a slucajno za Josipovica. Lijep pozdrav.


registracija
8/2/06

Sisak, 13.01.10. 22:33

Pohvala novinaru jer sam do jučer držao da hercegovac bira desničarski. Za rascijep su krivi sami jer sada se vidjelo kako hercegovci glasaju. Nije im smetao lijeva komunjara Bandić a niti bi im smetao jedan Hitler bitno da je hercegovac a hrvate i Hrvatsku tko j...e! E pa nemože, ili se raspametite i glasajte po savjesti ili se svojim jednoumljem udaljite još dalje....


registracija
14/1/10

pucco, 14.01.10. 00:44

auf....ispala neka frka između ovih i onih hrvata, ma nije to, nego....je...bo vas bandić....kaj kaj kaj....seljo je seljo, nevezano za porijeklo.....ajte vrit


registracija
29/11/09

Ivis, 14.01.10. 01:54

Bareticu - Priznajd da si napisao glupost. Ispricaj se! Ispraznio si se da dna. Znam! Neugodno se naci na dnu. Zacepi i odmori se! Sto su Ti hercegovci cacu ubili? Mozda Ti se polovinom sluze? U takvom slucaju su bolji od Tebe. Priznaj! Sto ces? Pozdrav od nehercegovca!!!!!!!


registracija
15/10/09

deus, 14.01.10. 07:43

ajmeeee...pa vi ste ljudi jos gluplji nego sam mislio :) a nista, morat cete,. bojim se, umrijeti sa jalom u srcu...da vas netko ne voli samo zato sto ste iz hercegovine, a niposto zato sto ste zatucane seljacine...ja, sa druge strane, nemam nikakvih problema sa hercegovackim porjeklom jer se ne kurcim pogresnim stvarima (tko je koga branio i sl. toga mi je vise puna kapa...jer je sasvim prirodni nagon braniti se kad te netko napada...zamisli, ja sam jucer piso kad mi se pisalo!!), nego nastojim biti normalan covjek...bez silnog ponosa sto sam rodjen ovdje ili ondje, jer na kraju krajeva to nije moja zasluga niti najmanje...ali dobro, mozda ce neki novi klinci shvatiti, pa se udaljiti od tih ognjista...ne u smislu tradicije i ocuvanju iste, nego u smislu zatucanosti...naravno, vi cete sve uciniti da to sprijecite, buduci a pridajete auru svetosti posve krivim stvarima :) i da, btw, koliko god vam se to cinilo cudno, ja nisam komunist (kazem cudno, jer cim netko ne razmislja poput vas, odmah je sotonin sin)...samo su mi dozlogrdile isprazne zalopojke..kazete, vas se ne voli? pa vi gajite animozitet prema ljudima iz susjednog sela, da sire ne govorimo...i sad se cudite? istina je da smo svi nikli iz istog hrvatskog "panja"...i bas stoga bi vam trebalo biti jasno otkud animozitet u hrvatskoj prema hercegovcima :) no, kao sto rekoh, nitko od vas nije niti izbliza dovoljno dalekovidan da tako nesto sagleda, ali kad vam vec ne mogu samarcine podijelit, mogu vam porucit da vas sve skupa nataknem na svoj 'rvatski impozantni reproduktor :)


registracija
8/8/09

tovar62, 14.01.10. 07:59

"deus" IMAM OSJECAJ DA SI IZGUBLJEN SLUCAJ POTRAZI PRVU KLINIKU AKO JE JOS OSTALO VRIMENA ZA SPAS>>>A TO STA SE STIDIS SVOGA PODRJETLA JE NEIZLJECIVO>>>


registracija
27/7/09

columbo, 14.01.10. 08:27

Da su u bratskoj Hercegovini sve sami Alberti Einsteini i sve puste majke Terezije, dovoljno je da imaju jednoga Miroslava Kutlu (a tamo je tugaljivo puno kutlica, kutlaca i kutlova) i da vam se zamraci pred ocima. Onaj koji nije osjetio toga lopova, prevaranta i totalnu olos na svojoj kozi, uopce ne zna o cemu govorim. Prema tome Bareticev je komentar tek med i mlijeko u odnosu na ono sto bih htio kazati o ovoj temi. Nazalost (i) ovaj forum je pretvoren u kaljuzu netolerncije i niskosti (tovare, nisi jedini), pa mi se ne da...A, i nema smisla, jer ovako zabarikadirani anonimnoscu, svaki od nas, zapravo, najprije samome sebi pljuje u lice...


registracija
15/10/09

deus, 14.01.10. 08:59

tovare, ocekivano idiotski...jesam ja igdje naveo da se stidim? da ga se stidim, ne bih ga javno priznao, ali to sto ga se ne stidim, ne znaci da ne mogu kriticki gledati na kraj odakle potjecem...ali, sada kad se ti javljas, pomalo se stidim sto, srecom, samo iz daleka, vucemo iste korjene :)


registracija
5/1/10

zagorec55, 14.01.10. 10:14

moj renato
ercegovci nisu iz hrvatske.iz bosne su.pa oni su ipak samo bosanci.ograničeni.razmeju ono kaj njima paše.
probajte ih tak tretirati da nebudu uvrjeđeni.


registracija
5/1/10

zagorec55, 14.01.10. 10:22

glupana,bosanaca i HDZ-a samo 39% u hrvatskoj?zašto mi se čini da ih je više?


registracija
28/7/09

Tihi, 14.01.10. 10:24

Bareticu: bravo mestre, veliki si dribler.
Da te nima tribalo bi te izmislit!

Dijaspori: oprostite ca smo izabrali kako smo sami tili, pinkicu drukcije, no ca van je bilo po dispetu.

Hercegovcima: mislin da je kraj Svita blizu, odkad HERCEGOVCI u tolikom broju glasaju za KOMUNJARE.

Sebi samom: najsmisnije mi je bilo kako se samo dan nakon izbora prominija vitar na Kaptolu. Nakon dugotrajne ostre BURE, prisa je prekonoci na miki JUGO.


registracija
28/7/09

Tihi, 14.01.10. 10:51

SLOBODNA DALMACIJA:
NAKON VLADINE NAJAVE UKIDANJA DVOSTRUKOG PREBIVALIŠTA
ŠOK U HERCEGOVINI "Gaze nas iz Sarajeva, a sad počinju i iz Zagreba"
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/87509/Default.aspx


Komentar od MateBalota:

Hrvati su KONSTITUTIVAN narod u BIH i zbog toga ne bi trebali imati pravo glasa na našim izborima.
Hrvati u drugim zemljama su NACIONALNE MANJINE i trebaju imati pravo glasa.
Tako je više-manje svugdje u svijetu.

ps.Ni Srbi u BIH ne glasuju na parlamentarnim izborima u Srbiji budući da su Srbi u BIH KONSTITUTIVAN narod.

Žalim sve one koji ovo ne žele i ne mogu shvatiti. A očito ih ima dosta.

I da, prestanite više živjeti u prošlosti.


registracija
16/11/09

vbkluht, 14.01.10. 13:13

Zagorec55, ak si stvarno Zagorec, sramota je to kaj pišeš.
A ak si možda provokator koji se predstavlja kak Zagorec, onda znaj da provokacija nije uspjela


registracija
30/10/09

euspiegel, 14.01.10. 14:12

Baretiću poštujem Tvoje pravo na mišljenje, no mislim da ćeš se ovog u kolumni zastidjeti jednoga dana…U naslovu dijaspora, a u tekstu – Hercegovci, pa opiči u stilu onih anonimnih forumaša koji kvazi-urbanom šovinističkom verbalnom dijarejom sve svoje frustracije svaljuju izlizanim poluistinama i stereotipima. Tako je odjednom smrtnim grijehom postalo njihovih 70-80 tisuća glasova (naivna aklamacija iznjedrena osjećajem vlastite bezizlaznosti) kako bi se prikrilo sramotu da je u vlastitoj kući tako glasovalo još njih 800.000. Ali ne, treba te Hercegovce dotući i floskulom da žive na račun drugih a poglavito poreznih obveznika, na stanu egzaktni podaci da nasuprot tih nekoliko desetaka milijuna kuna pomoći, MILIJUNI EURA pretočeni iz BIH u RH (od zamjene jugo-dinara, preko krađe struje, do suficita u robnoj razmjeni od 850.000.000 EUR…). Pridružiti se onima koje pod stereotipe Hercegovca kako ga se želi prikazati, ubraja isključivo moralne i ljudske marginalce je nasilje nad samim sobom. Jer oni bolesni anonimni pljuvači nisu čitali ni A.B. Šimića, ni Maka Dizdara niti Aleksu Šantića, a intelektualac koji teži pisanoj riječi bito morao, barem za lektiru…Pazi da ne ideš malen ispod zvijezda, kameni spavaču u bašti…Eugen


registracija
8/4/08

starakajla, 14.01.10. 16:10

ovaj članak je pogodak u sridu.Kaže se da istina najviše zaboli i od same laži.


registracija
12/1/10

zejo, 15.01.10. 17:27

mislim da na svijetu ni jedna katolička zemlja nema 15g predsjednika ateistu.
NAROD:"LUD ZBUNJEN I NEMORALAN


registracija
3/1/10

GULLWING, 16.01.10. 09:52

zejo,
ti si glasnogovornik GLASA KONCILA ili predstavnik dragog nam gospodina Boga.....
Bivši komunjara koji je odjednom poceo odlaziti u crkvu......


registracija
16/1/10

Hadzihafiz, 16.01.10. 10:35

Renato, ti nisi MI!

Reci nam renato, tko smo to u tvojoj priči MI? na koga misliš kad govoriš nešto u ime svih NAS?
Koga smo to birali MI? Renato? Opet nisi pazio. opet si zaboravio da pripadaš "urbanom sloju mladih intelektualaca" koji se razlikuju od ruralnih ostarjelih neškolovanih primitivaca iz kojih izbija netolerancija i koji na primitivan način generaliziraju sve ljude. uuuups, renato. nešto ne valja. pa ti više za početak nisi mlad. izborana oronula figura i sijeda ćelava glava teško da mogu koga uvjeriti u tvoju mladost.

nema veze ipoak si ti urbani intelektualac.

hmmm. pa nemojmo se ni tu zaletavati. ti si zasad novinar. pišeš kratke tekstove. komentiraš. izražavaš svoje mišljenje dakle nešto što poput šupka ima svaki čovjek. tu se moraš razlokovati od drugih, biti pametan i originalan, promućuran i britak.

e jebi ga.

niti to nisi.

svojim dosadašnjim radom nisi se nešto proslavio ako mislimo na bistrinu i sadržajnost.
prije da si ponavljao fraze kojima se tvoj izmučeni i ne previše uzvišeni mentalni sklop branio protiv svega onoga što je tjeralo bol u tvoje mišiće, što je tjeralo suze na tvoje lice.

znamo da te nitko ne vuče za rukav i traži autogram kako bi ti htio.
znamo ni da se ne možeš preobilno najesti od plodova tvoga rada, oprosti, od tvoga pisanja.
znamo da voliš naglašavati da si pisac a i znamo da te jako smeta što gotovo nitko nikad nije pročitao ijedno tvoje djelo i što te ljudi baš kao i većinu tvojih kolega, novokomponiranih pisaca, prepoznaju kao lice s komentatorske stranice na kojoj preživljavaš tako što za račun svojim medijskih gospodara pišaš i pljuckaš tamo gdje te oni usmjere, zadovoljan što nakon izbacivanja izlučevina uz pomaz po glavi dobiješ i svojih nekoliko stotina kuna koje udružene s tvojih nekoliko desetina kuna što si zaradio kao pisac i koje predstavljaju pravednu protuvrijednost tvojih književnih dosega, može potrošiti na kavu i cigarete, koje konzumiraš po splitskim terasama visoko stojeći željan pažnje i ljudskih čitaj ženskih pogleda.

znamo i da ne voliš ovu zemlju, njezin narod, njezinu crkvu i njezine branitelje.
to je ujedno i tvoja jedina kvalifikacija uz poznavanje latiničnog pisma što te čini pogodnog za pljuvača i psića pišača na radost svojih medijskih gospodara koji za sitnu lovu imaju koga tko će odrađivati prljave medijske poslove za njih.


registracija
23/9/09

nikopol, 16.01.10. 12:25

Pa gosp. Baretić,
ovo je prava sramota. Ovim ste se uvrstali u One primitivce protiv kojih toboze pišete. Jednostavno nemam riječi. Tužno. Ne znam šta vam se zbilo, očito je da ste izgubili smisao.


registracija
16/1/10

zrikavac, 16.01.10. 17:48

Ako je ovo level hrvatskog književnika onda je hr knjizevnost u totalnom kurtzu.

"Hercegovci marširaju na birališta" - naslov u Globusu kojim se nastojalo dići Hrvate u RH na izlazak na izbore. Nakon što je u prvom krugu u BIH izišlo manje od 19% glasača na izbore kod hrvatskih novinara nastao je šok ali gotovo svi mediji u RH tom podatku nisu dali veću pažnju,(gazde naredile sta ćeš) iako je neizlaskom na izbore HercegBosna zapravo presudila u korist Josipovića.

Kako?

Što bi bilo da je u prvom krugu HercegBosna glas dala masovno Hebrangu i time blijedom Josipoviću u drugi krug ubacila autentičnog predstavnika desnice? Tek nakon propagande protiv Hrvata u BIH događa se masovni izlazak na izbore od čak 35%!
Vau.

Što je opet znatno manje od prosjeka u RH.

Ovo je istina kolega Baretiću. Sve ostalo je klapnja. Kao i vi sami.

http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=20131:medijski-prostor-u-rvata&catid=173:nikola-zirdum&Itemid=431


registracija
16/1/10

lajla, 16.01.10. 22:01

Gospodine Bareticu pisete ciste gluposti!
Tekst je pun ofucanih stereotipa, neistina.
Ocito nemate kreativnosti, ni valjanih tema da bi se njima pozabavili, zato "frfljate" jedno te isto; iz jednog bogovog dana u drugi opet jednako; nesumice nabrajate u nedogled jeftine fore o Hercegovce.


registracija
16/1/10

lajla, 16.01.10. 22:10

Jedna od neistina je da su Hrvati iz BIH birali Bandica jer je obecao treci entitet Hrvatima u BIH.
Konretno su to obecali i jasno izjasnili o trecem entitetu Vesna Pusic i Miroslav Tudjman.
Pisete netocne stvari.
Dobro je znati koji tisak ne treba kupovati i nema vjerodostojnosti u pisanju.


registracija
16/1/10

lajla, 16.01.10. 22:13

I ovakav nacin pisanja bi trebao biti nekakav stav i komentar dana.
Pa to je tragikomicno.


registracija
26/7/09

odredjen, 17.01.10. 13:05

ima narod ovdje pravo. Jedno je kada si mi (narod) iz razbibrige na forumu dajemo slobodu i napisemo nesto olako, generalizirajuci, dok surfamo po internetu..., a drugo je kada jedan kolumnist, knjizevnik, kojega je drustvo nagradilo mnogim nagradama, ovako grubo govori, vrijedja i rasclanjuje.

Ocekivali bismo da ce onaj tko ima privilegiju pisati u javnim medijima biti na visokom etickom nivou, sirokih svjetonazora, slobodouman i prosvjecen. Na zalost, i medju umjetnicima je uvijek bilo onih koji nisu to, u manjem broju, ali ih je bilo. Steta sto je i Baretic izgubio ovim tekstom kredibilnost intelektualca i sto ga nadalje mnogi vise nece smatrati relevantnim.

A sve dotle dok ga "drustvo" i dalje bude nagradjivalo - dokaz je da ni drustvo nije u cjelini nista bolje, odnosno da ovakvo "pero" poput Baretica ne vodi promjenama ka boljitku, edukaciji i otvaranju novih humanih puteva, nego obratno. Nazad u tamu, primitivizam, rasizam i sramotu!

Steta Bareticu.


registracija
12/1/10

barba11, 17.01.10. 14:23

Baretiću čedo od Ferala,
Smojin đače, Bajino unuče.
Novinarče od pokojne Juge
i služinče od splitske Orjune.
Htio bih ti nešto besjediti

Neću duljit kratko ću ti reći,

I neću se s tobom nadvikivat,


Niti ću te više spominjati.

Ne bi ti se ni sada obraćao,

Ne bi te se vala ni sjetio,

da ti nisi po mome pljuvao

i pogani otrov prosipao.

Baretiću, reći ću ti naški,

bez foluški, baš onako drito.

Jednostavno, reći ću ti vlaški,

jebo li te drugar, maršal Tito.

Popišam ti federalnu Jugu,

nabijem ti sedam ofenziva.

Nabijem ti Tita i Partiju,

i još usput i crvenu armiju.

Baretiću, crveno kopile,

slugo, kmetu, porezni obvezniče.

Ne diraj me, tvoje nisam tako.

Nikad ništa od tebe ni tražio.

Jebe mi se za tvog predsjednika,

I za ovog kao i za onog.

Meni nikad nije ništa bio,

Meni nikad nije ni važio.

Ja ću birat na to imam pravo,

Ja sam slugo za Hrvatsku gino.

Ti si tada pod krevetom spavo,

Tebi rat je bio kao kino.

Šako jada talijanska mulo,

Ti ćeš meni pisat o moralu

Orjunaška kurvo, podla huljo.


registracija
12/12/09

maryspirk, 18.01.10. 08:41

Roditelji su mi bili u SKOJu, u NOBi, komunisti - a mene je danas sram sadasnjih gnjida koje vode u stranku izdajica hrvatskih povijesnih interesa. Izgleda da su se, sudeci po tome kako rade na stetu Hrvatskoj i Hrvatim po svuda, u SKHu ipak nametnuli cetnicki poslusnici. Zato tu stranku treba potpuno unistiti ovakvu kakva je danas: izdajnicka. Molim Hercegovcce da ne misle da tako kao sto ovdje pise ovaj mislimo svi u Hrvatskoj - dapace. Ispisimo se svi iz tih protunarodnih izdajnickih toboznjih lijevih stranaka. Tko se to od tih komunista smio i u cije ime odreci Hrvatstva i metnuti na vlast cvikerasa, udbasa, podmuklog izdajicu.


registracija
19/10/07

cegljevo, 19.01.10. 12:51

a, što još da dodam, osim da između ostalog mislim da hHrvatsku treba preorati!


registracija
23/1/10

adriatik, 24.01.10. 20:52

Bareticu imate punu moju podrsku, sve sto ste napisao je potpuno tocno, samo nesto da vam kazem: misljenja sam da treba ukinuti zakon koji omogucuje glasanje hrvata koji ne zive u hrvatskoj, jer njih bas briga kako ce biti nama i neznaju pravu situaciju kod nas (osim onih iz BH).Podrzavam gosp. Josipovica da promijeni zakon o glasanju, tj. sa se glasa po prebivalistu, jer sve je drugo muljaza. Sjetimo se izbora Sanadera, da nije dobio glasove iz diaspore nebi pobijedio.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika