12.01.2010. / 15:22

Autor: Andrea Belin

Opasan za zdravlje: Cameronov "Avatar" izaziva mučnine

Otkako je film počeo puniti kino dvorane diljem svijeta, znanstvenici neprestano upozoravaju na štetnost 3-D projekcije, a iz dana u dan sve je više onih koji su tijekom prikazivanja osjetili slabost

Cameronov trodimenzionalni znanstveno-fantastični ep "Avatar", koji je u četiri tjedna prikazivanja zaradio oko 1,3 milijarde dolara do sada je dobio uglavnom samo pozitvne kritike, međutim kod nekih gledatelja ova 3-D projekcija izazvala je i negativne reakcije.

Kako piše "Daily News" u posljednje vrijeme sve je više gledatelja koji su tijekom prikazivanja filma u kinu osjetili mučnine, glavobolje i slabost.

Doduše, otkako je film počeo puniti kino dvorane diljem svijeta, znanstvenici neprestano upozoravaju na štetnost 3-D projekcije.

No, unatoč tome Avatar je u srijedu nadmašio 1,12 milijardi zarade "Gospodara prstenova: Povratak kralja" i za sada je od njega unosniji ostao samo Titanic koji je 1997.-1998. zaradio 1,84 milijarde, međutim prema nekim procjenama Avatar bi mogao srušiti ovaj rekord.

Vezane vijesti

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Izvršni direktori Googlea Larry Page i Eric Schmidt, te filmaš James Cameron, uložit će goleme iznose novca u istraživanje i eventualno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika