13.01.2010. / 18:19

Autor: Ivica Medo

Božo Sušec otišao u mirovinu nakon 41 godine staža na HRT-u

Jedan od najpoznatijih hrvatski televizijskih komentatora i sportskih novinara Božo Sušec odlučio se za odlazak u prijevremenu mirovinu nakon 41 godine staža na HRT-u

Miroslav Blažević i Božo SušecMiroslav Blažević i Božo SušecJedan od najpoznatijih hrvatski televizijskih komentatora i sportskih novinara Božo Sušec odlučio se za odlazak u prijevremenu mirovinu nakon 41 godine staža na HRT-u.

"HRT je ponudio djelatnicima kojima do umirovljena nedostaje do 5 godina staža da, ako to žele, mogu otići u prijevremenu mirovinu uz otpremninu. Radi se o tzv. poticajnoj mirovini. Odlučio sam iskoristiti to pravo", izjavio je Božo Sušec za Sportske novosti.

Kao stipendist tadašnjeg TV Zagreba Sušec od 1968. po sve do današnjih dana neprekidno radi na HRT-u, a od 1972. je u sportskoj redakciji HRT-a.

Sušec je politolog po struci, a od 10 pa do 17 godine života živo je u Skoplju, gdje mu je otac radio kao liječnik i sveučilišni profesor.

Nakon umirovljenja koje je započelo od 1. siječnja 2010., Sušec namjerava i dalje radi na HRT-u statusu vanjskog suradnika.

"Sve ovisi o tome kako ću zakjučiti razgovore s Kućom. Ako ostanem u statusu vanjskog suradnika, neće mi se bitnije promijeniti radni dan. U suprotnom bio bih stvarno tužan što ne mogu više obavljati posao kojem sam se podredio cijeli život", izjavio je 64-godišnji Sušec kojem je 2008. Žiri HRT-a dodijelio nagradu za životno djelo.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika