15.01.2010. / 15:47

Autor: Hina

AZTN: Ako vam smeta Mercatorovo preuzimanje Getroa, recite to sad

Agencija poziva poduzetnike koji djeluju na tržištima na kojima bi navedena koncentracija mogla imati učinke na tržišno natjecanje, da dostave svoje primjedbe, stavove i mišljenja

Olgica SpevecOlgica SpevecAgencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je javni poziv za dostavljanje primjedaba i mišljenja vezano uz stjecanje kontrole Mercatora-H nad trgovačkim lancem Getro.

Agencija je, naime, 13. siječnja zaprimila prijavu namjere provedbe koncentracije poduzetnika, koja nastaje stjecanjem kontrole od strane Mercatora-H nad trgovačkim lancem Getro i to temeljem Okvirnog ugovora o prodaji i zakupu sklopljenog između te dvije tvrtke.

Kako se navodi u javnom pozivu Agencije, u konkretnom slučaju je riječ o horizontalnoj koncentraciji poduzetnika.

Učinak na tržište trgovine na veliko i malo

Svi zainteresirani svoje primjedbe i mišljenja trebaju dostaviti do 25. siječnja.

U javnom pozivu za dostavu primjedbi i mišljenja objavljenom na web stranici Agencije navodi se da će koncentracija Mercatora-H i Getroa imati učinke prvenstveno na tržištu trgovine na veliko i malo na teritoriju Hrvatske.

Stoga Agencija poziva poduzetnike koji djeluju na tržištima na kojima bi navedena koncentracija mogla imati učinke na tržišno natjecanje, da dostave svoje primjedbe, stavove i mišljenja o mogućim učincima koncentracije Mercatora-H i Getroa na njihovo poslovanje i na tržišno natjecanje.

Poziv se odnosi i na strukovne udruge, udruge poslodavaca i udruge za zaštitu potrošača te sve ostale za koje se može pretpostaviti da imaju saznanja o odnosima na spomenutim tržištima.

Mercator-H primarno obavlja djelatnost trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo u nespecijaliziranim prodavaonicama. Osim toga tvrtka obavlja i djelatnost trgovine na veliko mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo.

Getro između ostalih primarno obavlja djelatnost trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo u nespecijaliziranim prodavaonicama. Također obavlja djelatnost trgovine na veliko mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo.

Vezane vijesti

Upravni sud potvrdio monopol ZAMP-a

Upravni sud potvrdio monopol ZAMP-a

Upravni sud potvrdio je rješenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja od 3. studenog 2009. godine, kojim je odlučeno kako je stručna služba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika