15.01.2010. / 16:00

Autor: Vladimir Radičević

NBA skauti prate Cibose: Radošević i Gordon na meti Philadelphije 76ersa

Posljednje dvije domaće utakmice zagrebačke Cibone u društvu bivšeg igrača Danka Cvjetićanina, trenutačno glavnog skauta NBA momčadi Philadelphia 76ers za Europu, gledao je i njegov šef Courtney Witte

Vladimir Radičević, glavni urednik Superkošarke, Danko Družijanić, glasnogovornik HRT-a, Courtney Witte, glavni skaut Philadelphije 76ersa, i Danko Cvjetićanin, glavni skaut 76ersa u EuropiVladimir Radičević, glavni urednik Superkošarke, Danko Družijanić, glasnogovornik HRT-a, Courtney Witte, glavni skaut Philadelphije 76ersa, i Danko Cvjetićanin, glavni skaut 76ersa u EuropiPosljednje dvije domaće utakmice zagrebačke Cibone u društvu bivšeg igrača Danka Cvjetićanina, trenutačno glavnog skauta NBA momčadi Philadelphia 76ers za Europu, gledao je i njegov šef Courtney Witte.
Na dvotjednoj turneji po Europi Witte, koji trenutačno radi na poziciji direktora za igračka pitanja (Director of Player Personnel), pažljivo je bilježio poteze gotovo svih mladih igrača, a iako za medije ne daje izjave o igračima koje prati u neobaveznom razgovoru potvrdio nam je kako posebno prati 22-godišnjeg američkog beka Jamonta Gordona.

"Igrao je prije dvije godine ljetnu ligu za Sixerse. Jako zanimljiv igrač", kratak je bio Witte, koji je u jednom trenutku i osobno mobitelom fotografirao Ciboninog razigravača.

Gordon ga je posebno dojmio na euroligaškoj utakmici protiv Asvela koju je odigrao na NBA razini.
Uz snažnog 194 cm visokog Gordona, koji će vjerojatno uskoro završiti u NBA ligi, najviše tinte Witte je potrošio na 19-godišnjeg krilnog centra Leona Radoševića o kojem se jako dobro raspitao.

Uostalom, poznato je da 208 cm visokog Radoševića intenzivno prati još od Europskog prvstva za uzrast do 16 godina.
Šefu skauta Sixersa za oko je definitivno zapala i angažirana igra 20-godišnjeg Mostarca Bojana Bogdanovića, kojeg je, okvirno, usporedio s NBA igračem Carlosom Delfinom.

Neki potezi i igračka rješenje najboljeg igrača Cibosa Marka Tomasa ugodno su ga iznenadili te je na našu opasku "kako Tomas od svih nedraftiranih hrvatskih igrača jedini može igrati u NBA-u" klimnuo glavom kao da je itekako svjestan toga.

Witt je sigurno u prvom boravku u Zagrebu, na utakmici s Partizanom, želio pogledati i 18-godišnjeg Branislava Đekića, no on protiv Cibone nije gotovo ništa pokazao.
Slično je bilo i na drugoj utakmici, protiv Asvela, kada je pažnju posvetio visokom i atletičnom Bangalyju Fofani (1989, 212 cm) no i on je odigrao tek pokoju minutu, i pokazao da je možda, tek „project“.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika