Objavljeno u Nacionalu br. 740, 2010-01-19

Autor: Plamenko Cvitić

HRVATSKI HELSINŠKI ČIČAK

Još malo pa potpuno sam

Ivan Zvonimir Čičak, novi predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, nastavio je rastjerivanje članova koje je uspješno započeo njegov prethodnik Ivo Banac

IVAN ZVONIMIR ČIČAK poslao je priopćenje bez konzultacija s ostalim članovima HHO-a, pa su oni istupili iz udrugeIVAN ZVONIMIR ČIČAK poslao je priopćenje bez konzultacija s ostalim članovima HHO-a, pa su oni istupili iz udrugeIvan Zvonimir Čičak, novi predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, nastavio je rastjerivanje članova koje je uspješno započeo njegov prethodnik Ivo Banac. Tako su prošlog tjedna iz već gotovo opustjelog HHO-a demonstrativno istupili redatelj Krešimir Dolenčić, novinar Branimir Pofuk i sociolog Dražen Lalić.

Povod za njihov odlazak iz organizacije bilo je Čičkovo priopćenje za javnost u kojem je u napuhanom kvaziskandalu on u ime HHO-a stao na stranu HTV-ove urednice Dijane Čuljak-Šelebaj a protiv novog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Budući da je u proteklih dvije godine iz HHO-a otišlo dvadesetak uglednih članova, a rasipanje se i dalje nastavlja, uskoro bi ta organizacija mogla promijeniti ime - umjesto HHO, mogla bi se zvati HHČ.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika