20.01.2010. / 17:26

Autor: Hina

Odvjetnici Romana Polanskog opet traže suđenje u odsutnosti

Zamjenik državnog tužitelja u Los Angelesu David Walgren usprotivio se u srijedu tom zahtjevu, ocijenivši da je francusko-poljski redatelj "obvezan pojaviti se na sudu". "On je bjegunac", rekao je u dokumentima predanim sudu u Los Angelesu

Roman PolanskiRoman PolanskiOdvjetnici Romana Polanskog ponovno su zatražili da se redatelju sudi u odsutnosti zbog seksualnog odnosa s trinaestogodišnjom djevojčicom 1977., kako se ne bi morao vratiti u Sjedinjene Države, doznaje se u srijedu od pravosudnog izvora.

Zamjenik državnog tužitelja u Los Angelesu David Walgren usprotivio se u srijedu tom zahtjevu, ocijenivši da je francusko-poljski redatelj "obvezan pojaviti se na sudu". "On je bjegunac", rekao je u dokumentima predanim sudu u Los Angelesu.

Branitelji Romana Polanskog, Chad Hummel i Bart Dalton, tvrde u odgovoru upućenom tužiteljstvu kako postoje "brojni i jaki razlozi" da se održi sudska rasprava o navodnim proceduralnim pogreškama i da se "donese presuda u odsutnosti Polanskog".

Sudac Peter Espinoza treba 22. siječnja odlučiti prihvaća li zahtjev redateljevih odvjetnika.
Roman Polanski pobjegao je iz SAD-a 1978., prije izricanja presude zbog "nezakonitog seksualnog odnosa" s malodobnicom i više se nije vratio.

Polanski (76) uhićen je 26. rujna u Švicarskoj na temelju američkog uhidbenog naloga. Nakon više od dva mjeseca provedena iza rešetaka, određen mu je kućni pritvor u njegovoj kući u Gstaadu, u očekivanju mogućeg izručenja.

Američko pravosuđe je u prosincu odbilo odustati od njegova sudbenog progona.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika