20.01.2010. / 19:44

Autor: Ivica Medo

Drago Vuković: Zaplakao sam jer sam se sjetio pokojnog oca

Vuković nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj prošle godine, pa je vrlo emotivno proživio pobjedu nad Norveškom. Bilo je suza radosnica, emocije su naprosto bujale...

Drago VukovićDrago VukovićNajbolji pojedinac jučerašnje pobjede Hrvatske nad Norveškom na Europskom prvenstvu u Austriji Drago Vuković stigao je na pess-konferenciju sa zamotanim prstom, ali strijelac sedam pogodaka protiv Norvežana tvrdi kako ozljeda nije ozbiljna:

"Prvi put dogodilo mi se da sam ovako uganuo prst, ali na sreću ne boli više tako jako kao sinoć. Lino me zabrinuto pogledao, ali sam ga smirio riječima da mogu nastaviti igrati", izjavio je 26-godišnji Vuković koji je vodio tešku bitku s fizički jakim Norvežanima, a bit će sutra sigurno i u sastavu protiv Ukrajinaca.

Vukoviću je stradao srednji prst lijeve ruke, nosi longetu, ali ne predstavlju mu preveliki problem jer ipak je njegova pucačka ruka desna.

Vuković nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj prošle godine, imao je tek status rezerve iako je bio član momčadi koja je osvojila zlato na OI u Ateni 2004. i broncu na EP 2008. u Norveškoj, pa je vrlo emotivno proživio pobjedu nad Norveškom. Bilo je suza radosnica, emocije su naprosto bujale...

"U jednom trenutku sjetio sam se pokojnog oca, ali i toga da nisam nastupio na SP-u koje se održavalo i u mom Splitu. Utakmica protiv Norveške veliki je podstrek za daljnje nastupe. Misli da sam puno više dao za klubove u kojima sam nastupao nego za reprezentaciju. To se mora promijeniti u budućnosti", ističe Vuković koji trenutačno član njemačkog Gummersbacha.

Mirko Alilović je uz Vukovića sigurno bio najbolji igrač Hrvatske u srazu s Norveškom. Kaže da mu odgovara nova 6-0 obrana, lakše mu je braniti u takvom sustavu igre, no ipak upozorava:

"Ne smijemo se opustiti. Već nas svi vide na tronu, a tek je jedna utakmica iza nas, no mi igrači ne razmišljamo o finalu. Još uvijek možemo ispasti u prvom krugu, pa je stoga utakmica s Ukrajinom od velike važnosti", izjavio je vratar hrvatske reprezentacije dodavši da Ukrajinci imaju opasnog ljevorukog šutera koji ne rijetko postiže pogotke iz velike udaljenosti.

Utakmica s Ukrajinom na rasporedu je sutra, 21. siječnja, s početkom u 18.10 sati, a igre su dvorani Stadthalle u Grazu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika