21.01.2010. / 20:30

Autor: Ivica Medo

Slavko Goluža: Alilović je prelomio utakmicu, no trebaju nam Lacković i Valčić

Puno teže nego što se očekivalo Hrvatska je pobijedila u svojoj drugoj utakmici Europskog prvenstva u Austriji. Ukrajina je vodila dvije trećine utakmice, na poluvremenu je bilo 14:12 za Ukrajinu, no momčad Line Červara u posljednjih dvadesetak minuta odigrala je sjajnu obranu te je na kraju stigla do pobjede od 28:25

Mirko Alilović je opet odlično branioMirko Alilović je opet odlično branioPuno teže nego što se očekivalo Hrvatska je pobijedila u svojoj drugoj utakmici Europskog prvenstva u Austriji. Ukrajina je vodila više od dvije trećine utakmice, na poluvremenu je bilo 14:12 za Ukrajinu, no momčad Line Červara u posljednjih dvadesetak minuta odigrala je sjajnu obranu te je na kraju stigla do pobjede od 28:25.

Hrvatski vratar Mirko Alilović bio je jedan od junaka pobjede nad Ukrajinom. Njegove obrane u drugom poluvremenu odvele su Hrvatsku do pobjede. Zabilježio je 13 obrana, većinu u drugom dijelu drugog poluvremena kad se lomila utakmica.

"U prvom poluvremenu i na početku drugog poluvremena dopustili smo Ukrajincima da pucaju neometano sa šest-sedam metara. To je bilo teško braniti. No, tamo kod 15:12 za Ukrajinu dečki su počeli igrati obranu, izlazili su dublje na protivničke napadače i meni je odmah bilo lakše braniti", izjavio je Alilović.

Igračem utakmice proglašen je Igor Vori koji je postigao šest pogodaka, a obavio je i lavovski dio posla u obrani.

"Bilo je teško, otvorili smo utakmicu tako da smo njihovim bekovima puštali da neometano pucaju s obje strane. U drugom poluvremenu ubrzali smo igru, bili smo puno opasniji i to se odrazilo na rezultatu", kazao je Vori nakon utakmice, dok je pomoćnik izbornika Červara Slavko Goluža malo kritičkije analizirao utakmicu:

"Nismo ušli na pravi način, onako kako smo se dogovorili, igrali smo lošu obranu, razbranili smo njihovog golmana, pa se uvukla nervoza u naše redove. U napadu smo s ulaskom Buntića rasteretili Duvnjaka, Balića i Vorija. Ključna je bila ona kontra kad je Alilović obranio da ne odu opet na tri razlike. Nedostaju nam vanjski pucači. Daj Bože da nam se Lacković i Valčić što prije vrate, ili barem jedan od njih, trebaju nam kao pucači, a prijeko su nam potrebni i za igru u obrani", zaključio je Goluža kojem bi se želja trebala ispuniti.

Protiv Rusa za četiri boda u drugom krugu

Lackoviću je posjekotina na ruci dobro zarasla, mogao bi igrati već protiv Rusije, a Valčić je usprkos boli u trbušnom zidu jutros odradio lagani trening, što je dobar znak, pa bi i on mogao biti spreman za završnicu turnira.

Vori je istako da protiv Rusije u trećem kolu skupine A Hrvatska nikako ne smije igrati obranu kao u prvom i početkom drugogo poluvremena ako želi do pobjede:

"Protiv Rusa moramo igrati obranu cijelu utakmicu onako kako smo odigrali u posljednjih 25 minuta s Ukrajinom. To je bilo odlično."

Nakon pobjede nad Norveškom i Ukrajinom Hrvatska je u vrlo dobroj situaciji pred posljednji meč u skupini A, no nije svejedno hoće li se drugi krug otići s dva ili četiri boda, posebice jer Hrvatskoj idu na ruku rezultati iz skupine B s kojom se skupina A križa u drugom krugu.

Goluža stoga ističe:

"Znamo što nam ta utakmica nosi, u igri su četiri boda koja se prenose u drugi krug. Ako to ostvarimo, odnosno ako pobijedimo Ruse, možda nam bude dovoljna jedna pobjeda u drugom krugu da uđemo u polufinale."

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika