22.01.2010. / 21:57

Autor: Ana Smrečki

Jelinić: Pokrećemo pet tužbi protiv Zdravka Mamića

»Nema nikakve mogućnosti da NCL grupa i ja odustanemo od najavljenih sudskih postupaka. Mi ćemo se vrlo rado odazvati svim sudskim postupcima koje će pokrenuti Zdravko Mamić. Spokojno očekujem Mamićevu tužbu i nema šanse da ću odustati», rekao nam je Jelinić

Berislav JelinićBerislav JelinićNakon posljednjeg divljačkog nastupa u HTV-ovoj emisiji Otvoreno u kojoj se raspravljalo o namještanju nogometnih utakmica NCL grupa i novinar Berislav Jelinić pokreću ukupno pet tužbi protiv izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića. Jelinić je, naime u posljednjem broju tjednika Nacional donio ekskluzivu pod naslovom Blažević i Mamić pod sumnjom Uefe. Prozvana gospoda te su navode pred gledateljima javne televizije oštro opovrgnuli, no demokratska rasprava se zbog pobješnjelog Mamića, za vrijeme emisije, ali i nakon nje pretvorila u optužbe, klevete, uvrede, ali i prijetnje.

Jelinić pokreće tri tužbe protiv Mamića, a NCL grupa dvije

Kako je otkrio Berislav Jelinić za Nacional.hr, prvu tužbu podnosi on kao novinar Nacionala za uvredu i klevetu. Drugu, također podnosi Jelinić za naknadu štete i duševnih boli zbog neviđenih uvreda izrečenih za vrijeme emisije Otvoreno. Treću podnosi NCL grupa zbog klevete, a četvrtu također NCL grupa zbog naknade štete koja je pretrpljena u javnosti zbog Mamićevog ispada na javnoj televiziji. I konačno peti kazneni postupak pokreće Berislav Jelinić zbog prijetnji koje mu je uputio Mamić nakon emisije.

'Mamić prešao granicu dobrog ukusa''

«Mi ćemo sudskim putem tražiti prilično velike odštete, kakve se dosad nisu dosuđivale, ponajprije zato što je Mamić u toj emisiji prešao svaku granicu dobrog ukusa. Nadamo se da će i sud takvo njegovo ponašanje znati adekvatno kazniti», ispričao nam je Jelinić.

Nema natrag, nema pomirenja

Zdravko Mamić je nakon podnošenja kaznene prijave demantirao sukob s Jelinićem nakon emisije, za što postoje i svjedoci, o čemu smo vas već ranije detaljno izvijestili. Ipak poručuje da neće tužiti Nacional zbog napisa da je pod 'povećalom' Uefe, ako Jelinić odustane od tužbe protiv njega.

»Nema nikakve mogućnosti da NCL grupa i ja odustanemo od najavljenih sudskih postupaka. Mi ćemo se vrlo rado odazvati svim sudskim postupcima koje će pokrenuti Zdravko Mamić. Spokojno očekujem Mamićevu tužbu i nema šanse da ću odustati», rekao nam je Jelinić.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 22.01.10. 23:17

Ma stvarno, tog Mamića treba maknuti iz javnog života a pogotovo iz Dinama. Mamić=Gotovac, ista fela. Likovi koji samo beskrajno iritiraju ovaj narod. Najjači je kad počne lamentirati o katoličanstvu, hrvatstvu i domoljublju... Toliko je proziran. A robuje samo boji novca.
A naletit ćep i ti Mamiću nekome. Kad se najmanje budeš nadao. Takvi kao ti nikad ne završe dobro. Nisi dobra osoba. Te mlade nogometaše držiš kao robove. Pa to su slobodni ljudi. Nogomet je sport a ne biznis.


registracija
23/1/10

jugdubrovnik09, 23.01.10. 07:23

Treba ga pitat ako je toliko pošten kako to da je Dinamo sljedbenik svih Zagrebačkih klubova sto se tice povijesti i uspjeha lai kda su u pitanju obvez i dugovi tu su sve izvozali i proglasili stečaj ali trofeji i kvazi povijest tu su opet sve ukrali

He he moj Mamiću


registracija
23/1/10

zozo1, 23.01.10. 08:50

zozo1

Od "divljačkog" nastupa Mamića , gori je samo perfidan i podmukao nastup Jelinića . Zanimljivo je bilo gledati kako Jelinić u pola glasa iznosi u javnost nešto samo njemu poznato bez da to ičim argumentira , napada na najgori mogući način ljude (Mamića i Srebrića ) bez predočenih dokaza , samo temeljem rekla -kazla.
Kako se obraniti od društvenog zla - zvanog novinar koji je utjelovljen u Jelinićevom liku. Normalan čovijek tu nema riješenja . Koristeći slabosti sustava -koji je korumpiran i daje priliku takvima kao Jelinić da egzistiraju , oni i dalje truju javnost i briga ih je jedino njihov vlastiti opstnak.
Psiholozi i psihijatri bi se trebali pozabaviti Jelinićem da pokušaju i siguran sam da bi lako uspjeli dokazati da je pokvaren i smiren um daleko moćniji od pokvarenog i razjarenog.
Nacional će kupiti s Jelinićem još malo vremena i produžiti svoju agoniju . Kraj se već nazire i veselim se tome jer ovakav život nema smisla.
Jednom će te vlastito dijete Jeliniću pitati kakav si ti to bio novinar i šta ćeš mu reći ? Dobar sine , dobar sam bio .
Zaključak : Dno dna a kraj se ne nazire .


registracija
15/11/06

rimaz, 23.01.10. 08:55

Demokratska rasprava sa Mamićem? Svašta! Kod Mamićeva demokracija je "slušaj me ili idi u PM."Nakon onoliko samohvale i podizanja Dinama na vrh "uspješnih hrvatskih tvrtki", sve subvencije i dotacije državnih nivaca bi trebalo ukinuti. Istovremeno, oporezovati ekstra dobit kao i u drugim uspješnim tvrtkama.


registracija
3/1/10

GULLWING, 23.01.10. 09:25

zozo1,
jedan vic kao odgovor na tvoje maštarije. Objašnjava stanovnik đungle kako se on 'brani' od lava kamenom i jabukom, i kaže;'Kada ja vidim lava, ja najprije odbacim kamen jer onda brže trčim. Nakon toga, ja iz đepa izvadim jabuku i bacim je ,a, kako jabuka ne pada daleko od stabla, ja se popnem na to stablo.Kada sam se popeo na stablo,ja sam lava namagarčio i , kada je lav postao magarac,ja ga uzjašem i odem kući. Vjerujem da ne trebaš neka daljnja pojašnjenja kako bi shvatio da pišeš pi*darije.


registracija
26/7/09

odredjen, 23.01.10. 11:33

jaki ste igraci kad vas mamic isprovocira


registracija
16/1/10

sandokan, 23.01.10. 12:36

nek si pita druga Kužea


registracija
10/11/09

ruvil, 23.01.10. 14:07

Mamic je zreo za ludnicu!!


registracija
11/1/10

fluid, 23.01.10. 14:22

zozo 1 iliti magarac br.1Da imaš malo pameti i da usporediš pisanja Nacionala od njegovog početka u svezi svih aktualnosti kod nas u Hrvatskoj,ne danas nego unazad sve ove godine,shvatio bi koliko je to Nacional puta pogriješio u svojim procjenama ili opisom situacije o koj drugi ili nisu imali pojma ili nisu imali muda da to i objave.Ako si,a izgleda da jesi polupismen,tada ti uzalud čitanje.Zato konje jedan u koral i ne baljezgaj o nečemu što očigledno ne nazumiješ.


registracija
10/11/09

ruvil, 23.01.10. 17:30

Mamic je isti ko Bandic, nekulturna balkanska sirovina!!!


registracija
29/11/09

Ivis, 25.01.10. 12:50

Kakav je Mamic "ludjak" svima je znano, ali podmuklost i pokvarenost novinara Jelinica je ne smo za osudu, vec i za pravo sudjenje. On nema nikakvoga dokaza. Sto ce reci za uvrijede Srebrica. Sramota od novinartva, ako se to moze tako nazvati. Sada znam zasto "novinari" znaju primiti po gubici. Ovo je ipak previse, barem sto je vidjeno u Otvorenom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika