23.01.2010. / 17:17

Autor: Ivica Medo

Ćiro Blažević: Nisam stekao dojam da me UEFA za nešto ozbiljno tereti

Bivši izbornik Hrvatske i Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević sastao se u Grazu s Uefinim istražiteljima koji su od njega htjeli doznati neke detalje u svezi istrage oko pokušaja namještanja uzvratne utakmice između Bosne i Hercegovine i Turske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici

Miroslav BlaževićMiroslav BlaževićBivši izbornik Hrvatske i Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević sastao se u Grazu s Uefinim istražiteljima koji su od njega htjeli doznati neke detalje u svezi istrage oko pokušaja namještanja uzvratne utakmice između Bosne i Hercegovine i Turske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici.
Kako je Nacional već ranije pisao Uefa je uspjela doći do nekih konkretnih dokaza kako je kladioničarska mafija namjeravala namjestiti tu utakmicu radi zarade na klađenju.

Blažević je otkrio da je razgovarao s tri Uefina istražitelja.

"Ni u jednom trenutku nisam stekao dojam da me se za nešto ozbiljno tereti ili da postoji neka sumnja. Uostalom, ja sam najbolje znam da me nitko ni za što i ne može kriviti", izjavio je Blažević za Jutarnji list koji navodi kako Ćiro nije htio otkriti s kim je razgovarao te pojedinosti tog razgovora, ali da je prema nihovim izvorima predmet rasprave bila snimka telefonskog razgovora iz Njemačke, u kojem neidentificirani ljudi planiraju novčanu ponudu za Blaževića.

Ćiro je prema tim izvorima trebao dobiti pola milijuna eura za puštanje utakmice s Turskom.

Bivšeg izbornika BiH navodno su pokušali uvjeriti kako su bosanskohercegovački branič Spahić i vratar Supić već kupljeni pa nema smisla odbiti tako unosnu ponudu.

Utakmica je na kraju završila 1:1, a vratar Supić bio je jedan od najboljih pojedinaca utakmice.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika