23.01.2010. / 20:46

Autor: Ivica Medo

Lino Červar: Teško dolazimo do pobjeda, ali to pokazuje karakter naše momčadi

"Daleko je još polufinale, trebamo igrati utakmicu po utakmicu. To je najbolja taktika", tvrdi hrvatski izbornik Lino Červar

Lino Červar (Foto: Igor Šoban)Lino Červar (Foto: Igor Šoban)Nakon teško izvojevane pobjede nad Rusijom u trećoj utakmici prvog kruga Europskog prvenstva, izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar ispričao se hrvatskim navijačima koji su morali gutati apaurine da bi mogli gledati ovu do samog kraja neizvjesnu utakmicu:

"Bila je to 118. pobjeda od kada sam ja na njenom čelu, a valjda sedamdeset posto od tih utakmica pobijedili smo s jedan ili dva razlike. No, to samo pokazuje karakter ove momčadi", izjavio je Červar nakon infarktne utakmice s Rusijom.

Hrvatska odlazi u drugi krug s maksimalna četiri boda, tamo je čekaju Danska, Austrija i Island, a Hrvatskoj će za polufinale najvjerojatnije biti dovoljna samo jedna pobjeda.

Červar je, međutim, oprezan:

"Daleko je još polufinale, trebamo igrati utakmicu po utakmicu. To je najbolja taktika", tvrdi hrvatski izbornik koji nije bježao niti od nedostataka u hrvatskoj igri. Najviše je kritizirao nepotrebno srljanje hrvatskih igrača u trenutku kad su imali pozitivan rezultat:

"U prvom dijelu smo olako izgubili teško stečenu prednost. To nam se više ne smije događati. Na ovakvim natjecanjima pobjeđuju oni koji imaju više strpljenja i mudrosti."

U drugom dijelu prvenstva Hrvatska će biti jača za Blaženka Lackovića i Tončija Valčića koji se dobro oporavljaju od ozljeda. Lacković je bio prijavljen za utakmicu s Rusijom, a vjerojatno će zaigrati već u prvoj utakmici u drugom krugu.

Vojska hrvatskih navijača i dalje prati "kauboje" gdje god da igraju. Očekuje se da će ih u Beču biti još više nego u Grazu.

"Čestitam svim navijačima koji su došli iz svih krajeva Hrvatske. Teško se živi, recesija je, a ljudi troše teško zarađene novce, ali lakše ćemo podnijeti recesiju ako svi zajedno budemo navijali za našu zemlju", zaključio je hrvatski izbornik.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika