25.01.2010. / 12:46

Autor: Andrea Belin

"Narednik James" osvojio nagradu američke udruge producenata

Udruga producenata proglasila je i pobjednike u kategorijama najboljeg animiranog i dokumentarnog filma. Nagrade su pripale animiranim "Nebesima" te dokumentarcu o dupinima "The Cove"

Na dodjeli nagrada američke udruge filmskih producenata (PGA), najboljim filmom proglašena je niskobudžetna drama o ratu u Iraku, "Narednik James", a ova nagrada ujedno može biti i najava za skorašnju dodjelu Oscara.

Naime, pobjednik na dodjeli nagrade PGA, udruge koja okuplja 4200 članova, osvojio je Oscara za najbolji film u trinaest od zadnjih dvadeset godina, uključujući zadnje dvije dodjele Oscara. No prije toga producenti su imali trogodišnji niz u kojem su "promašili" dobitnika.

Udruga producenata proglasila je i pobjednike u kategorijama najboljeg animiranog i dokumentarnog filma. Nagrade su pripale animiranim "Nebesima" te dokumentarcu o dupinima "The Cove".
Inače, "Narednik James" već je osvojio nagradu na najbolji film na dodjeli američke udruge filmskih kritičara.

Dan ranije, na dodjeli nagrade udruge glumaca (SAG) najboljim je proglašen film Quentina Tarantina "Nemilosrdni gadovi". Nagradu za najboljeg glumca je dobio Jeff Bridges, a najboljom glumicom je proglašena Sandra Bullock.

Vezane vijesti

Sandra Bullock donirala milijun dolara žrtvama u Japanu

Sandra Bullock donirala milijun dolara žrtvama u Japanu

Američka glumica Sandra Bullock donirala je milijun dolara žrtvama potresa i tsunamija u Japanu, objavio je u četvrtak američki Crveni križ.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika