25.01.2010. / 17:20

Autor: Andrea Belin

Napokon potvrđeno: Seks smanjuje rizik od srčanih oboljenja

Muškarci koji upražnjavaju seksualne odnose najmanje dva puta tjedno imaju četrdeset i pet posto manje šanse od bolesti srca za razliku od onih koji se seksaju tek nekoliko puta mjesečno ili uopće ne prakticiraju spolne odnose

Seksajte se svaki danSeksajte se svaki danDa seks blagotvorno djeluje na organizam nije nikakva tajna, a da je to jedan od najučinkovitijih "lijekova" za srčana oboljenja, naročito kod pripadnika jačeg spola, potvrdili su rezultati istraživanja koje je proveo tim stručnjaka s Instituta New England u Massachusettsu.

Naime, muškarci koji upražnjavaju seksualne odnose najmanje dva puta tjedno imaju četrdeset i pet posto manje šanse od srčanih oboljenja za razliku od onih koji se seksaju tek nekoliko puta mjesečno ili uopće ne prakticiraju spolne odnose.

Doduše, iako ovo istraživanje nije provedeno nad ženama, pretpostavlja se da bi rezultati bili isti i kod pripadnica nježnijeg spola.

Osim na srce, seks smanjuje rizik od moždanog udara, dijabetesa, osteoporoze i depresije, a dobar je za cirkulaciju i drži krvni tlak pod kontrolom. Rijetki su oni koji još uvijek nisu čuli da je seks najbolji saveznik u borbi s viškom kilograma.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 26.01.10. 00:01

Da bi reč rekel. Napokon nekaj pametno!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika