25.01.2010. / 17:32

Autor: Ivica Medo

EP u rukometu: Nakon dramatične završnice Hrvatska remizirala s Islandom

U prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva u Austriji Hrvatska i Island odigrali su neriješeno 26:26

Igor VoriIgor VoriU prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva u Austriji Hrvatska i Island odigrali su neriješeno 26:26.

Hrvatska je odigrala slabo prvo poluvrijeme i na kraju izabranici Line Červara mogu biti zadovoljni s osvojenim bodom budući da su zaostajali praktički cijelu utakmicu.

Golom Saše Kopljara Hrvatska je povela u 12. minuti prvog poluvremena 5-4, da bi potom Island preuzeo kotrolu u svoje ruke, u nekoliko navrata vodio i s četiri gola prednosti, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 15-12 za Island.

U nastavku je Hrvatska odigrala bolju obranu i odmah nakon starta i dva uzastopna gola Denisa Buntića vidjelo se da su se redovi konsolidirali. Hrvatski su rukometaši ponovo dokazali svoj karakter dobrom igrom u završnici, pa su tako “kauboji”golom Tončija Valčića izjednačili u 56. minuti (23-23), a u 58. i poveli golom Domagoja Duvnjaka (24-23).

U posljednju se minutu ušlo s vodstvom Hrvatske 26-25, a Gunarrson je uspio izjednačiti 56 sekundi prije kraja. Rezultat se do kraja nije promijenio iako je posljednji napad bio u rukama hrvatskih igrača. Udarac Tončija Valčića u posljednjim trenucima nije završio u mreži, ali je Hrvatska ostala neporažena.

Najefikasniji hrvatski igrač bio je Ivan Čupić s pet postignutih golova (svi iz sedmeraca), a po tri su postigli Tonči Valčić, Denis Buntić, Igor Vori, Vedran Zrnić i Ivano Balić. Mirko Alilović skupio je osam obrana. S druge strane kod Islanda je najbolji bio Olafur Stefansson sa sedam golova.

Veliki plus za Hrvatsku je povratak ozlijeđenih Valčića i Blaženka Lackovića koji su upisali prve minute na turniru.

Hrvatska je u prvom krugu zabilježila tri pobjede i prenijela u drugi krug maksimalna četiri boda, pa sada ima pet bodova i za plasman u polufinale najvjerojatnije bit će joj potrebna još jedna pobjeda iz susreta s Austrijom ili Danskom.

Utakmicu 2. kola skupine 1 Hrvatska igra već sutra (utorak) u 18h protiv Austrije.

Europsko prvenstvo u rukometu, 1. kolo drugog kruga:

Skupina 1

Hrvatska – Island 26-26

Austrija – Norveška (18h)

Rusija – Danska (20.15h)

Redoslijed: 1. Hrvatska 5, 2. Island 4, 3. Norveška 2 (-1), 4. Danska 2 (-1), 5. Austrija 1 (-1), 6. Rusija 0 (-1

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika