Objavljeno u Nacionalu br. 741, 2010-01-26

Autor: Berislav Jelinić

Mamić razveselio Skupštinu: Bandićeva oporba tražit će prekid financiranja Dinama

Kovačevićevu inicijativu najvjerojatnije će podržati i još neke stranke, a na načelnoj razini zasad je ta inicijativa dobro primljena i unutar HSLS-a

ZDRAVKO MAMIĆ na
televiziji se pohvalio da
su on i Dinamo 'puni kao brod', što je potaknulo oporbene političare u Zagrebu da predlože da
gradska vlast više ne
financira taj klubZDRAVKO MAMIĆ na televiziji se pohvalio da su on i Dinamo 'puni kao brod', što je potaknulo oporbene političare u Zagrebu da predlože da gradska vlast više ne financira taj klubNakon što je Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik nogometnog kluba Dinamo, u emisiji "Otvoreno" na Hrvatskoj televiziji prošlog tjedna izjavio kako Dinamo sjajno posluje, te da su klub i on osobno "puni kao brod", te da raspolažu desecima milijuna eura, znatan dio oporbe zagrebačkoj gradskoj vlasti iskreno se obradovao. Više oporbenih zastupnika u zagrebačkoj gradskoj skupštini s veseljem je za Nacional izjavilo da bi zbog tog sjajnog poslovnog uspjeha Dinama gradski proračun mogao doživjeti znatno olakšanje, te da Mamić u tom smislu zaslužuje pohvale. Dragan Kovačević, predsjednik zagrebačkog HNS-a, o tome je za Nacional izjavio sljedeće:

"Zaista je bilo sjajno čuti tako dobre vijesti na Hrvatskoj televiziji. Osobno upućujem iskrene čestitke i Zdravku Mamiću i cijelom sportskom kolektivu Dinama. To je lijep primjer koji pokazuje da su se gradska ulaganja u klub isplatila. Kako klub, prema javnom priznanju njegova čelnika, odlično stoji, osobno ću u ime Hrvatske narodne stranke predložiti da gradska vlast više ne financira Dinamo. Prema meni dostupnim informacijama Dinamo je od grada Zagreba na raznim razinama godišnje znao dobiti i do 70 milijuna kuna. Nadam se da će se ta sredstva uskoro dijelom moći preraspodijeliti na neke socijalne programe, a dijelom prema sportskim sredinama koje ne posluju tako uspješno." Kovačevićevu inicijativu najvjerojatnije će podržati i još neke stranke, a na načelnoj razini zasad je ta inicijativa dobro primljena i unutar HSLS-a.

A dosad je NK Dinamo imao sasvim lijepe prihode iz gradskog proračuna: do kraja prošle godine od Grada Zagreba dobio je ukupno 30,5 milijuna, a uz to na Dinamov račun je sjelo i 7,5 milijuna kuna od Zagrebačkog holdinga za sponzorske ugovore. Nadalje, iz Gradskog ureda za sport Dinamo je dobio 21 milijun kuna u okviru sufinanciranja javnih potreba u sportu, od čega najveći dio otpada na održavanje maksimirskog stadiona, plus 6,5 milijuna kuna iz programa potpore vrhunskom sportu, a od Turističke zajednice grada Zagreba Dinamo je dobio još 3 milijuna kuna, što je više nego svi ostali klubovi zajedno.
Dakle, ukupuno je od Grada Dinamo na ovaj ili onaj način dobio 38 milijuna kuna, što čini više od trećine ukupnog Dinamova proračuna, koji se prošle godine kretao između 80 i 100 milijuna kuna, pa ne začuđuje da se Zdravko Mamić javno hvali da su on i klub "puni kao brod".

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 26.01.10. 10:08

Pa što slušate tog debila Mamića ? Konj priglupi baljezga gluposti kao i uvijek. A, što se Dinama tiće, ni jedan klub ne treba financirati država jer ionako barataju milonima eura dok ljudi gladuju.


registracija
29/11/09

Ivis, 26.01.10. 12:09

Jelinicu! U " otvorenom" nisi bio blistav, kao sto mislis o sebi!


registracija
10/11/09

ruvil, 26.01.10. 16:59

Glupi Maminjo je sam sebi pljuno u usta !!!
Ha,ha,ha...


registracija
27/8/09

Lujo1, 26.01.10. 17:21

Bravo mamiću! Pa sad bi skupštinari mogli odvojiti od tih presilnih novaca i neku sitnicu, pa obnoviti Osnovnu školu u Vidovcu kraj Markuševca koja samo kaj se ne sruši na učenike, jer kao nema novaca za obnovu.


registracija
23/1/10

adriatik, 26.01.10. 22:01

Kad ce vec jednom vladajuce stranke ili oporbene pokrenuti pitanje financiranja profesionalnog sporta?! Dokle ce se njih financirati iz proracuna i drzavnih tvrtki ? Financiranje moze biti samo za amaterizam !. , a oni su svi registrirani kao udruga - neprofitabilni - ma nemoj ! U kapitalizmu je sve to u privatnim rukama, a ja jos nisam cula da se raspravlja o tome da ih treba privatizirati - nasa predsjednica kad je trazila gdje ce naci novac za drzavnu blaganju prvo se sjetila gradjana, ali se nije sjetila koliko joj novaca ide za nogometase - profesionalce - i njihovo rukovodstvo, ni koliko im se isplacuje, tamo ne dolaze redrzavne revizije - nemaju vremena?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika