27.01.2010. / 09:23

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Zbog prodaje Podravkina odmarališta osumnjičen koprivnički gradonačelnik Mršić

Već se dugo spominje umješanost koprivničkog gradonačelnika u posao sa prodajom odmarališta u Pirovcu, no sada je to i službeno potvrđeno

Zvonimir MršićZvonimir MršićRavnateljstvo policije poslalo je priopćenje u vezi s prodajom Podravkina odmarališta u Pirovcu u kojem ističe kako je policija podnijela kaznenu prijavu protiv dvojice članova bivše Podravkine uprave i odgovorne osobe Grada Koprivnice zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela sklapanja štetnog ugovora.

Iako se u priopćenju ne navodi identitet osumnjičenih ističe se kako se radi o dvojici bivših članova uprave Podravke te jednoj odgovornoj osobi Grada Koprivnice, odnosno koprivničkom gradonačelniku Zvonimiru Mršiću. Policija je protiv njih podigla optužnicu zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela "sklapanje štetnog ugovora" iz članka 294. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Mršić ne zna ništa o optužnici

"Ne mogu nešto komentirati što još nisam vidio. Do mene još nije stiglo nikakvo priopćenje. Ja sam za to saznao od novinara. Dajte mi malo vremena da vidim tko je i što je. Malo je neuobičajeno da novinari saznaju prije onih kojih se to tiče", rekao je za nacional.hr Mršić nakon što smo ga upitali zna li da je protiv njega podignuta optužnica.

Kriminalističko istraživanje, koje je provela Policijska uprava koprivničko-križevačka u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u koordinaciji s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske i Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, pokrenuto je povodom zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Koprivnici u vezi s prodajom Podravkina odmarališta u Pirovcu.

Utvrđena je osnovana sumnja kako je sklapanjem štetnog ugovora spomenuti objekt u ožujku 2001. prodan Gradu Koprivnici za iznos od 1,5 milijuna kuna. Ugovorom je također definiran poček otplate od 1 godine, rok otplate od 3 godine, zabrana otuđenja na 5 godine kao i obaveza stavljanja objekta u funkciju do 1. lipnja 2002. Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno kako je knjigovodstvena vrijednost prodanog objekta u vrijeme sklapanja ugovora iznosila 6 873 638,14 kuna.

U kolovozu 2003. bivši član uprave (1948.) sklapa Aneks ugovora kojim se dozvoljava Gradu Koprivnici da nekretninu proda prije roka od 5 godina i bez obveza da objekt stavi u funkciju, a zatim Aneks potpisuje bez prethodne suglasnosti članova uprave i nadzornog odbora.

Grad Koprivnica je 2007. putem javnog natječaja prodaje odmaralište u Pirovcu za iznos od 25,2 milijuna kuna bez da je prethodno izvršeno vještačenje stvarne tržišne vrijednosti nekretnine.

Prema procjeni ovlaštenog sudskog vještaka građevinske struke odmaralište u Pirovcu je prilikom zaključivanja prvotnog ugovora iz 2001. imalo tržišnu vrijednost od 26 488 000 kuna, a u trenutku prodaje 2007. godine 36 743 000 kuna.

Kaznena prijava za kazneno djelo "sklapanje štetnog ugovora" iz članka 294. Kaznenog zakona Republike Hrvatske podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, stoji na kraju priopćenja koje je potpisao načelnik Ureda ravnatelja policije MUP-a RH Krunoslav Borovec.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika