27.01.2010. / 10:25

Autor: Andrea Belin

Nadmašio Titanica: Avatar postigao najveću zaradu u povijesti

No, znanstveno-fantastični filmski hit još nije prestigao romantičnu ljubavnu priču kada su u pitanju samo američka kina. Film je dosad u SAD-u zaradio 551.7 milijuna dolara, što je za 49 milijuna manje od "Titanicovih" 600,8 milijuna dolara.

Trodimenzionalni znanstveno-fantastični filmski hit "Avatar" nadmašio je dosadašnji rekord "Titanica" na svjetskim kino blagajnama, postavši s milijardu i 859 milijuna dolara film s najvećom zaradom u povijesti, objavio je u utorak list Hollywood Reporter.

"Titanic", romantična ljubavna priča rekord je držao 13 godina, zaradivši u svijetu milijardu i 843 milijuna dolara.

No, "Avatar" još nije prestigao "Titanic" kada su u pitanju samo američka kina. Film je dosad u SAD-u zaradio 551.7 milijuna dolara, što je za 49 milijuna manje od "Titanicovih" 600,8 milijuna dolara.

Protekli vikend bio je šesti zaredom u kojem je "Avatar" zaradio preko 100 milijuna dolara u svijetu, navodi Hollywood Reporter. Film je i dalje najgledaniji u SAD-u, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Britaniji i Australiji.

Najmanje 65 posto "Avatarove" zarade u inozemstvu dolazi iz 3D kina, dok je u SAD-u to 80 posto.

Godine 1939. je legendarni "Zameo ih vjetar" zaradio 400 milijuna dolara diljem svijeta, što bi s uračunatom inflacijom danas bilo oko šest milijardi dolara.

Inače, oba filma režirao je James Cameron.

Vezane vijesti

Zašto smo (još uvijek) opsjednuti Titanicom?

Zašto smo (još uvijek) opsjednuti Titanicom?

Titanic je i danas najpoznatiji brod na svijetu, a njegovo prvo putovanje početkom prošlog stoljeća je postala legenda koja se još uvijek širi. 1514… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika