29.01.2010. / 23:48

Autor: Ivica Medo

EBEL liga: Villach nakon penala do pobjede na Šalati

Hokejaš Medveščaka poraženi su u dugo očekivanoj utakmici na otvorenom klizalištu na Šalati. Bolji je u 48. kolu EBEL lige nakon penala bio Villach (3-2)

Šalata je bila domaćin utakmiceŠalata je bila domaćin utakmiceHokejaš Medveščaka poraženi su u dugo očekivanoj utakmici na otvorenom klizalištu na Šalati. Bolji je u 48. kolu EBEL lige nakon penala bio Villach (3-2).

Nakon što su tijekom prve trećine mreže obiju momčadi ostale čiste, u drugom je dijelu igre Medveščak preuzeo glavnu riječ.

U 30. minuti je, u situaciji s igračem više, radost domaćim navijačima omogućio John Hecimovic. Samo pet minuta kasnije je prednost Zagrepčana povećao Joel Prpic.

Hokejaši Teda Satora ipak nisu uspjeli sačuvati vodstvo u posljednjoj dionici. Trud Austrijanaca se isplatio, najprije su smanjili preko Gerharda Unterluggauera u 47. minuti, da bi Jean Francois Fortin četiri minute kasnije osigurao produžetak.

A kako ni u njemu nije bilo pogodaka, pobjednik se odlučivao pucanjem kaznenih udaraca u čemu se spretnijim pokazao Villach kojem je dva boda donio spomenuti Fortin. Ipak, Medveščaku ostaje utjeha da je uzeo barem jedan bod kojim je sada na ljestvici izjednačen s Albom Volan.

Sljedeću utakmicu "medvjedi" igraju u nedjelju, ponovno na Šalati. Suparnik je trećeplasirana momčad lige, Vienna Capitals.

EBEL liga, 48. kolo:

Medveščak - Villach 2-3, penali (0-0, 2-0, 0-2, 0-0, 0-1)

Alba Volan - Olimpija 5-3

Red Bull Salzburg - KAC Klagenfurt 3-5

Vienna - Graz 2-1

Linz - Jesenice 2-3 (produžetak)

Redoslijed: 1. Graz 69, 2. Red Bull Salzburg 64, 3. Vienna 63, 4. Linz 62, 5. Villach 54, 6. Alba Volan 50, 7. Medveščak 50, 8. KAC Klagenfurt 47, 9. Olimpija 37, 10. Jesenice 33

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika