31.01.2010. / 14:39

Autor: Totalsport

Kranjska Gora: Četvrta pobjeda Herbsta, Vonn prva u St. Moritzu

Četvrti je put ove sezone slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu slavio Austrijanac Reinfried Herbst. Nakon Levija, Alta Badije i Schladminga, bio je najbolji i u Kranjskoj Gori. U napetom super veleslalomu, utrci Svjetskog kupa za skijašice koji je vožen u nedjelju u švicarskom St. Moritzu, pobijedila je američka skijašica Lindsey Vonn

Reinfried HerbstReinfried HerbstČetvrti je put ove sezone slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu slavio Austrijanac Reinfried Herbst. Nakon Levija, Alta Badije i Schladminga, bio je najbolji i u Kranjskoj Gori.

Dugo vremena je utrci "prijetio" šokantni scenarij. Naime, kao 15. u prvoj vožnji je drugi lauf sjajno odradio Austrijanac Marcel Hirscher, inače pobjednik subotnjeg veleslaloma.

Maksimalno je riskirao i na zahtjevnoj stazi nije radio veće pogreške kao većina njegovih kolega. Stoga je njegovo vrijeme stajalo kao najbolje sve dok se niz padinu nije spustio njegov sunarodnjak Reinfried Herbst, inače drugi nakon prve vožnje. Tek ga je on uspio skinuti s vrha, da bi nakon toga Talijan Razzoli, vodeći poslije "prvog poluvremena", popustio pod pritiskom i izletio sa staze.

Na podij se kao treći, a iza dva Austrijanca, plasirao Francuz Julien Lizeroux.

Ivica Kostelić je nakon prve vožnje bio 13., a u konačnici se pomaknuo prema naprijed, te je još jednom zabilježio plasman među deset najboljih - završio je kao deveti.

U ukupnom redoslijedu je Kostelića pretekao spomenuti Austrijanac Hirscher, te se sada najbolji hrvatski skijaš nalazi na šestoj poziciji, dok je u slalomskom bodovanju treći, iza dvojca Herbst - Lizeroux.

St. Moritz, super G: Nova pobjeda za Vonn

Lindsey VonnLindsey VonnU napetom superveleslalomu, utrci Svjetskog kupa za skijašice koji je vožen u nedjelju u švicarskom St. Moritzu, pobijedila je američka skijašica Lindsey Vonn.

Dan ranije je Vonn propustila priliku da i dalje ostane savršena u spustu. Do subote je, naime, dobila svih pet spust utrka, ali je tom prilikom bila peta.

Propušteno je nadoknadila u super veleslalomu, makar se iza njenih leđa stvorila ogromna gužva. Dovoljno je reći da je najboljih pet skijašica bilo skupljeno u samo 23 stotinke, dok se najboljih petnaest uguralo u samo jednu sekundu.

Drugo mjesto su, iza Vonn, zauzele Austrijanka Andrea Fischbacher i Francuskinja Marie Marchand-Arvier, dok je novi dobar plasman (peto mjesto) upisala najbolja slovenska skijašica Tina Maze. Recimo da je Anja Pärson ispala tijekom vožnje, dok je Maria Riesch zauzela jedanaesto mjesto.

U ukupnom redoslijedu je ovim Vonn povećala razliku u odnosu na Riesch. Vonn ima 1311 bodova, a Riesch 1174. To su jedine dvije skijašice koje su zasad prekoračile brojku od 1000 bodova.

U redoslijedu super veleslaloma Vonn je također prva sa 440 bodova. Na drugom mjestu je Švicarka Sutter sa točno dvostruko manje bodova (220).

Vonn opet osvojila mali Kristalni globus u super G-u

Američka skijašica, 26-godišnja Lindsey Vonn, nastavlja dominirati brzim disciplinama u Svjetskom kupu. Već je ove nedjelje osigurala mali Kristalni globus u super veleslalomu.

Pobjedom u St. Moritzu je pobjegla drugoplasiranoj Švicarki Sutter na 220 bodova prednosti, a kako se do kraja sezone voze još samo dva super veleslaloma (Crans Montana i Garmisch) i teoretski je osigurala prvo mjesto.

Podsjetimo da je Vonn osvojila dva posljednja velika Kristalna globusa za ukupnu pobjednicu Svjetskog kupa, ali i četiri mala (po dva puta u spustu i super veleslalomu). Ovo je za nju peti mali Kristalni globus, a vrlo je vjerojatno da će dobiti i šesti, namijenjen najboljoj u spustu, budući da ima 129 bodova viška u odnosu na Mariju Riesch, te pet od šest pobjeda u sezoni.

Isto tako, Vonn je ovim dobila devetu ovosezonsku utrku Svjetskog kupa, te 31. u karijeri. Kada su u pitanju američki skijaši ona je po pobjedama u Svjetskom kupu druga svih vremena. Ispred nje je samo Bode Miller s jednom pobjedom više.

Kranjska Gora, slalom, muškarci:

1. Reinfried Herbst (Aut) 1:45.35

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.40

3. Julien Lizeroux (Fra) +0.53

4. Ted Ligety (SAD) +0.60

5. Felix Neureuther (Njem) +0.69

...

9. Ivica Kostelić (Hrv) +1.02

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Benjamin Raich (Aut) 1003

2. Carlo Janka (Švi) 897

3. Didier Cuche (Švi) 746

4. Marcel Hirscher (Aut) 675

5. Aksel Lund Svindal (Nor) 661

6. Ivica Kostelić (Hrv) 643

...

31. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 194

...

Redoslijed slaloma:

1. Reinfried Herbst (Aut) 505

2. Julien Lizeroux (Fra) 462

3. Ivica Kostelić (Hrv) 331

4. Silvan Zurbriggen (Švi) 324

...

St. Moritz, super G, žene:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1:01.77

2. Andrea Fischbacher (Aut) +0.17

2. Marie Marchand-Arvier (Fra) +0.17

4. Fabienne Suter (Švi) +0.21

5. Tina Maze (Slo) +0.23

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1311

2. Maria Riesch (Njem) 1174

3. Anja Pärson (Šve) 886

4. Kathrin Zettel (Aut) 829

5. Tina Maze (Slo) 701

...

44. Ana Jelušić (Hrv) 130

...

85. Nika Fleiss (Hrv) 36

...

Redoslijed u super veleslalomu:

1. Lindsey Vonn (SAD) 440

2. Fabienne Suter (Švi) 220

3. Andrea Fischbacher (Aut) 217

...

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika