31.01.2010. / 20:00

Autor: Ivica Medo

Lino Červar: Morali smo kod tri razlike napraviti veću prednost

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon poraza od Francuske u finalu Europskog prvenstva kao ključni trenutak utakmice istakao je dekoncentraciju njegovih igrača u posljednjim trenucima prvog poluvremena

Lino ČervarLino ČervarIzbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon poraza od Francuske u finalu Europskog prvenstva kao ključni trenutak utakmice istakao je dekoncentraciju njegovih igrača u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada su Francuzi dostigli tri gola zaostatka i na poluvrijeme otišli s remijem 12:12.

"Morali smo u tim trenucima kad smo vodili otići na četiri i više pogodaka razlike. U početku drugog dijela ispala nam je jedna lopta i to se pokazalo kao presudan detalj. Ako želimo pobijediti Francusku, ne smijemo raditi takve pogreške. Inače uđete u njihov žrvanj i tu povratka više nema", izjavio je Červar netom nakon što je utakmica završila.

Igor Vori proglašen je najboljim pivotom prvenstva, a razloge poraza vidi u pogreškama na početku drugog dijela. No, Vori misli kako nema razloga za tugu.

"Da nam je netko prije početka turnira ponudio drugo mjesto, prihvatili bi bez razmišljanja. Nitko nema ovo što mi imamo, trebamo biti ponosni na to, a Francuzima čestitam. Bili su bolji i to treba priznati", iskren je Vori.

S njim se slaže i Domagoj Duvnjak.

"Nismo zabili neke lake golove nakon što smo napravili seriju od tri gola. Međutim, dali smo sve od sebe, ali nije išlo. Francuzi su bili bolji, i to je to. No, srebro je veliki uspjeh", kazao je Duvnjak.


Manuel Štrlek naglasio je da je iznenađen što su ga proglasili najboljim lijevim krilom prvenstva.

"Posljednje utakmice nisam odigrao baš najbolje, pa nisam očekivao tu počast. Što se tiče utakmice, kad se izgubi u finalu onda ne možeš biti sretan, ali siguran sam da ćemo već sutra biti puno zadovoljniji. Srebro je veliki rezultat", zaključio je Štrlek.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika