31.01.2010. / 20:26

Autor: Ante Mihić, Ivica Medo

Igor Vori: Nadam se da ćemo se s Francuzima sresti i u finalu u Švedskoj

"Radit ćemo i borit ćemo se, a nadam se da ćemo se s Francuzima sresti i u finalu u Švedskoj, ali da će se na kraju svirati hrvatska himna", kazao je Igor Vori

Domagoj Duvnjak i Igor VoriDomagoj Duvnjak i Igor VoriJoš jedan poraz od Francuske u finalu velikog natjecanja hrvatski reprezentativci podnijeli su prilično emotivno, ali nakon što se glave malo ohladile, svi skupa shvatili su da ne smiju biti nezadovoljni nakon što su osvojili europsko srebro.

Izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar na press-konferenciji izgledao je puno staloženije nego netom nakon utakmice. Nije želio komentirati sudačke odluke koje su ga u nekoliko navrata izbacile iz takta, ali je naglasio kako se prednost s kraja prvog poluvremena nije smjela tako lako prokockati:

"Kao prvo htio bih čestitati svojim igračima i svima koji su pridonijeli ovoj medalji. Mislim da smo kroz cijelo prvenstvo imali puno problema u igračkom kadru i možemo biti ponosni na ovu srebrnu medalju. Što se tiče finalne utakmice, mislim da smo prvo poluvrijeme jako dobro kontrolirali utakmicu i nismo na pravi način materijalizirali našu prednost. Na primjer bilo je 12:9 i u 40 sekundi smo prokockali cijelu prednost. Takav luksuz sa Francuskom si ne možemo dozvoliti", u dahu je izgovorio Červar, a onda je prokomentirao događanja u drugom dijelu utakmice.

"U drugom poluvremenu smo počeli sa prednošću, ali smo primili nekoliko jeftinih odluka. Ne bi ulazio u sudačke odluke, a nismo izdržali ritam koji smo nametnuli u prvom poluvremenu. U daljnjem tijeku utakmice Francuska je kontrolirala utakmicu i zasluženo je pobijedila. Koristim priliku da čestitam Francuzima i njihovom izborniku Onesti."

Igor Vori najavio je buduće okršaje s Francuzima.

"Mislim da smo ih u prvih 25 minuta uspjeli zaustaviti i gdje smo poveli tri razlike. Tada je izgledalo sve super, ali sve smo prosuli u zadnjim minutama, i ono što nam se najgore desilo da smo Francuze morali loviti u drugom poluvremenu i to je presudilo utakmicu. Oni su najjači u polukontrama i kontrama, a mi smo im dopustili previše lakih golova u drugom poluvremenu. Jesmo mi danas izgubili, ali srebro trebamo slaviti kao da je zlato. Imali smo puno problema sa ozljedama i neiskustvom nekih igrača, ali smo dokazali svoju vrijednost. Čestitam mojim suigračima, navijačima i nikome nije bilo lako. Radit ćemo i borit ćemo se, a nadam se da ćemo se s Francuzima sresti i u finalu u Švedskoj, ali da će se na kraju svirati hrvatska himna", kazao je Vori.

Vedran Zrnić na kraju je zaključio ono što je ipak svima jasno:

"Sretni smo zbog srebrne medalje, a ne bi se vraćao na utakmicu Lino i Igor su sve rekli. Mislim da je bitno da smo mi u svlačionici digli glave i da je ovo veliki uspjeh, da su svi ti mladi ljudi željeli biti dio ove momčadi. Širili smo pozitivnu energiju cijelo prvenstvo, a želio bih svima navijačima koji su dali zadnje novce da bi nas gledali čestitati, a mi ćemo uvijek igrati sa srcem i boriti se za još bolje rezultate."

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika