01.02.2010. / 14:37

Autor: Nacionalova redakcija

Indeks 3: Deša Mlikotin Tomić nepravomoćno osuđena na 14 mjeseci zatvora

Od ukupnoga broja od 21 optužene osobe, samo su dvije osobe oslobođene optužbe. Oslobođeni su profesorica Nina List te student Danijel Malari, dok su ostali proglašeni krivima za primanje i davanje mita te krivotvorenje isprava

Deša Mlikotin TomićDeša Mlikotin TomićŽupanijski sud u Zagrebu proglasio je 19 optuženih krivima za kupoprodaju ispita na Ekonomskom fakultetu. Deša Mlikotin Tomić, bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, nepravomoćno je osuđena na godinu i dva mjeseca zatvora te tri godine zabrane rada u struci.

Prvooptuženi Milan Ćevid osuđen je na dvije i pol godine zatvora dok je profesor Jadranko Grgon dobio godinu i deset mjeseci zatvora.

Od ukupnoga broja od 21 optužene osobe, samo su dvije osobe oslobođene optužbe. Oslobođeni su profesorica Nina List te student Danijel Malari, dok su ostali proglašeni krivima za primanje i davanje mita te krivotvorenje isprava. Za posrednika Muniba Lujinovića postupak je izdvojen zbog bolesti. Studenti su za ispite navodno plaćali od nekoliko stotina do dvije tisuće eura.

Uskok je podigao optužnicu protiv profesora koji su od posrednika uzimali novac kako bi pojedinim studentima progledali kroz prste te ih pustili na ispitima iako ovi nisu znali.

U slučaju Indeks 3 su, uz sedam profesora za kupoprodaju ispita, zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te protuzakonito posredovanje optuženi su i vanjski suradnik tog fakulteta, asistent i voditeljica referade te trojica posrednika i osmero studenata.

Vezane vijesti

'Ništa me neće spriječiti na putu da dokažem svoju nedužnost'

'Ništa me neće spriječiti na putu da dokažem svoju nedužnost'

Stalno se i svuda ponavlja o "kupoprodaji ispita" na Ekonomskom fakultetu kao da se radi o mnogobrojnim slučajevima koji su procesuirani i otkriveni.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika