01.02.2010. / 15:22

Autor: Hrvoje Šimičević

Ina: Sa Fimi medijom ne surađujemo zadnjih godinu dana

Član Uprave Ine Josip Petrović jutros je portalu Nacional.hr demantirao napise pojedinih medija, prema kojima su ga istražitelji Uskoka ispitali u okviru istrage oko pogodovanja agenciji Fimi media

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaFimi-media, PR tvrtka u vlasništvu Nevenke Jurak, koja je navodno izravnim zauzimanjem Ive Sanadera posljednjih nekoliko godina uspješno dobivala poslove sa većinom velikih hrvatskih državnih firmi, sve do prije godinu dana surađivala je i sa Inom. To su portalu Nacional.hr danas potvrdili iz te energetske tvrtke, nakon što se posljednjih nekoliko dana u javnosti počelo nagađati za koja je poduzeća u vlasništvu države Fimi-media obavljala poslove medijskog consultinga i odnosa s javnošću.

U kratkom pismenom odgovoru, koji smo zaprimili iz Ininog sektora korporativnig komunikacija, stoji kako Ina 'trenutno ne surađuje s Fimi-media', odnosno da s 'navedenom tvrtkom ne surađuje više od godinu dana'.

Dragičević 2007. bio na čelu Ine

Član Uprave Ine Josip Petrović jutros je portalu Nacional.hr demantirao napise pojedinih medija, prema kojima su ga istražitelji Uskoka ispitali u okviru istrage oko pogodovanja agenciji Fimi media. Petrović je također demantirao da je sudjelovao na sastanku sa Sanaderom i Barišićem u Vladi u proljeće 2007., kad je navodno odbjegli premijer naložio direktorima državnih kompanija da poslove promocije i oglašavanja dodijele spomenutoj tvrtki. Podsjećamo, u tom je razdoblju na čelu Uprave Ine bio Tomislav Dragičević, a pošto je Uskok navodno krenuo analizirati sve ugovore koji su se sklapali između Fimi-medie i javnih poduzeća, izvjesno je da će se proučavati i poslovi koji su se sklapali s Inom.

Podsjetimo, Uskok je prema nekim napisima po ovom pitanju do sada ispitao Vesnu Bakran iz Hrvatske lutrije, Maria Crnjaka iz HAC-a i Darka Beuka iz Hrvatskih šuma, a Croatia osiguranje USKOK-u je predalo dokumentaciju o poslovanju s tom tvrtkom.

Od kad se priča o Fimi mediji počela širiti u hrvatskoj javnosti, sve je više firmi u vlasništvu države čiji čelnici demantiraju da su imali bilo kakav oblik suradnje s ovom agencijom. Najnoviji primjer su izjave iz Janafa, čiji je predsjednik Uprave Ante Markov danas ustvrdio kako tijekom vodstva današnje Uprave (od 2008. do danas), Janaf nije surađivao s agencijom Fimi media. "Za prethodnu upravu ne znam, to pitajte vlasnika", kazao je među ostalim Markov.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika