02.02.2010. / 13:28

Autor: Hina

Mel Gibson se nakon 8-godišnje pauze vraća na velika platna

Glumac se vraća kao Thomas Craven, bostonski detektiv koji istražuje ubojstvo svoje 24-godišnje kćeri jedinice, otkrivajući pritom njezin tajni život i korporativna zataškavanja u koji je umiješana i vlada te mutne poslove kojim se bavila tvrtka. Vlada šalje svog agenta da počisti dokaze

Mel GibsonMel GibsonMutni poslovi u pozadini djelovanja velike tvrtke tema su novog filma Mela Gibsona "Edge of Darkness", redatelja i glumca Oscarom ovjenčanog filma "Hrabro srce" i filma "Pasija" koji je ostvario izvanredan financijski uspjeh.

Nakon osmogodišnje pauze, Gibson se vraća na velike ekrane kao Thomas Craven, bostonski detektiv koji istražuje ubojstvo svoje 24-godišnje kćeri jedinice, otkrivajući pritom njezin tajni život i korporativna zataškavanja u koji je umiješana i vlada te mutne poslove kojim se bavila tvrtka. Vlada šalje svog agenta da počisti dokaze.

"Tamna strana djelovanja velikih tvrtki, aktualna je tema u vremenu ekonomske krize i njihove povezanosti s krizom", rekao je Gibson novinarima. Film je u američkim kinima već postao hit, a 26. veljače trebao bi se početi prikazivati u Španjolskoj.

"Edge of Darkness" nastao je prema predlošku istoimene BBC-jeve mini-serije, koju je 1985. režirao Martin Campbell ("Casino Royale"). On je pomogao da se mini-serija pretoči u dugometražni film. "Serija mi se jako svidjela i sjećam se da me se dojmila. Činjenica da ju je režirao Martin, bila je dodatno jamstvo za potencijalni uspjeh filma", rekao je Gibson.

Producent filma Graham King izjavio je kako je vraćanje Gibsona pred kamere "poput ostvarenja sna". "Željeli smo upravo njega u ulozi Cravena", rekao je.

Vezane vijesti

'Mel Gibson mrzi Židove'

'Mel Gibson mrzi Židove'

Holivudski scenarist Joe Eszterhas optužio je Mela Gibsona za sabotiranje planiranog filma o pobuni Makabejaca tvrdeći da je američki glumac to… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 03.02.10. 06:32

Povratak Mela Gibsona, u ulozi Cravena, u "Edge of Drkness" upravo je premijerno izveden, ali mislim da nije ispunio ocekivanaj, odnosno da nece postici potencijalni uspjeh. Najava je bila furiozna, a Martin Campbell obecavao daleko nadmasivanje Casina Royale, no nista od svega toga. Ne znam sto ce kazati strucna kritika, ali je cinjenica da je publika napustila dvoranu prilicno razocarana.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika