03.02.2010. / 12:19

Autor: Hrvoje Šimičević

USKOK odustao od Jocićeva svjedočenja preko video-linka

Jocića su u rujnu prošle godine saslušali hrvatski specijalni tužitelji, vezano uz ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. On je tamo u okviru međunarodne kazneno-pravne pomoći saslušan u svojstvu svjedoka, u postupku protiv Luke i Roberta Matanića, Amira Mafalanija i Slobodana Đurovića

Sreten JocićSreten JocićUskok je odustao od toga da Sreten Jocić svjedoči preko video linka na suđenju zločinačkoj organizaciji koja je krajem 2008. likvidirala Ivu Pukanića i Niku Franjića. Kako Nacional.hr doznaje iz pouzdanih izvora, premda se Sreten Josić u nastavku zagrebačkog suđenja trebao javiti iz Beograda, gdje se nalazi u pritvoru, hrvatska su nadležna tijela na kraju odustala od njegovog svjedočenja, prvenstveno zato što ga srpsko tužiteljstvo službeno tereti za organizatora ovog atentata.

Podsjetimo, Jocića su u rujnu prošle godine saslušali hrvatski specijalni tužitelji, vezano uz ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. On je tamo u okviru međunarodne kazneno-pravne pomoći saslušan u svojstvu svjedoka, u postupku protiv Luke i Roberta Matanića, Amira Mafalanija i Slobodana Đurovića, koji su uhićeni u Hrvatskoj kao izvršitelj ovog atentata. U tom je kontektu bilo planirano izravno Jocićevo uključenje u suđenje koje je jutros započelo na zagrebačkom Županijskom sudu, od čega se na kraju odustalo.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 03.02.10. 13:42

proces stoljeca, a ostaje jos vise od 90-godina. Biti ce toga jos puno, puno. Uostalom, jedna banditska grupa ubila svojega protivnika. Veca je skoda usputne zrtve Nike Franica. Razumijem "Nacionalovce", jer je Ivo bio njihov. Gledano na primijer iz Madjarske: Nista posebno!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika