05.02.2010. / 19:25

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Zagreb Indoors: Čilić lako izašao na kraj s Karlovićem

Marin Čilić bez većih je problema u hrvatskom četvrtfinalu Zagreb Indoorsa svladao Ivu Karlovića sa 7:6 i 6:4, a u polufinalu će se sastati s pobjednikom meča Melzer - Marčenko

Marin Čilić (Foto: Igor Šoban)Marin Čilić (Foto: Igor Šoban)Veliki derbi hrvatskog tenisa u četvrtfinalu ATP turnira u Zagrebu završio je na strani Marina Čilića. Međugorac je pobijedio Ivu Karlovića sa 7-6(6), 6-4.

I na trećem se ovogodišnjem turniru deseti svjetski tenisač plasirao najmanje u polufinale. Podsjećamo, ranije je obranio naslov u Chennaiju i ušao u polufinale Australian Opena.

Sjajnu je formu Čilić potvrdio i u prvom međusobnom meču protiv Karlovića koji nije uspio doći ni do jedne break prilike. Najbolji hrvatski tenisač je u prvom setu četiri puta mogao oduzeti servis Divu sa Šalate, ali odluka je ipak pala u tie-breaku. Karlović je prvi došao do mini-breaka za 3-1, ali Čilić se odmah vratio u igru. Imao je 33. igrač svijeta i set-loptu kod 6-5, ali s tri poena u nizu Čilić je došao do prednosti.

Ključnu prednost u drugom setu Međugorac je stekao već u prvom gemu kada je iskoristio četvrtu priliku za break, ukupno osmu u meču. Nakon toga je rutinski odradio ostatak posla, ne dopustivši Karloviću da dođe u priliku za oduzimanje servisa.

Čilića sada dva koraka dijele od obrane naslova u Zagrebu, a sljedeća će mu prepreka biti bolji iz dvoboja Austrijanca Jürgena Melzera i Ukrajinca Ilje Marčenka. Drugi polufinalni par čine Nijemci Michael Berrer i Philipp Petzschner.

ATP Zagreb, četvrtfinale:

Berrer - Troicki (4) 6-4, 6-3

Čilić (1) - Karlović (7) 7-6(6), 6-4

Petzschner - Lacko 6-7(1), 6-2, 6-2

Melzer (3) - Marčenko (kasnije)

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

registracija
22/12/08

FotoFreek, 06.02.10. 13:21

Hvala....nije bilo tesko...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika