05.02.2010. / 21:32

Autor: Ana Smrečki

Uhićen pljačkaš iz Sesveta prijatelj krunskog svjedoka u slučaju Pukanić

Među 'veselom družinom' bio je Krunoslav Pokrovac, koji je javnosti poznatiji iz kolovoza 2007. godine kada je uhićen s krunskim svjedokom u slučaju Pukanić, Tomislavom Marjanovićem, koji je pak rođak Roberta Matanića prvooptuženog za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Robert Matanić, prooptuženi za atentat na Ivu Pukanića i Niku FranjićaRobert Matanić, prooptuženi za atentat na Ivu Pukanića i Niku FranjićaZagrebačka policija izvijestila je danas da su uhićeni počinitelji koji su u svibnju prošle godine opljačkali Stridon u Sesvetama. Radi se o poduzeću koje je razvilo svoju djelatnost kroz distribuciju koja se odvija kroz veleprodaju, maloprodaju i ugostiteljstvo. Trojica maskiranih muškaraca automobilom su dojurili u dvorište, izvadili automatske puške te su od zaštitara oteli torbu s 750 tisuća kuna.


Svi putovi vode do Roberta Matanića

Među 'veselom družinom' bio je Krunoslav Pokrovac, koji je javnosti poznatiji iz kolovoza 2007. godine kada je uhićen s krunskim svjedokom u slučaju Pukanić, Tomislavom Marjanovićem, koji je pak rođak Roberta Matanića prvooptuženog za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Uz njih je tada uhićen i Tomislav Pribanić, a zbog napada na braću Vedrana i Hrvoja Škrgatića, piše Jutarnji list.

Naime, spomenuti akteri sastali su se s dvije maloljetne djevojke pokraj Sigeta. Došlo je do svađe, nakon čega je uslijedila pucnjava, a potom i bijeg. 'Trojac' je odmah uhićen, no oružje nikada nije pronađeno. Inače, javnost Marjanovića pamti i iz 2005. godine iz hotela Indeks-Krajina u kojem se naoružan zabarikadirao Robert Matanić koji je tražio izručenje Hrvatskoj. Marjanović se predao čim je policija opkolila hotel.

Ukrali nakit i auto i krenuli po 'krupniji plijen'

Vraćamo se na Krunoslava Pokrovca i njegovu ekipu koja je prije osam mjeseci opljačkala Stridon. Policija je izvijestila su uhićeni odmah prepraćeni u istražni centar. Prije pljačke spomenutog sesvetskog poduzeća, Pokrovac je s Sašom Begićem opljačkao kuću na Savici. Kuća je bila zapečaćena, pa su, osim provale, skinuli službeni pečat, budući da je vlasnik nedavno umro. Iz kuće su ukrali nakit, a iz garaže auto, koji su nakon pljačke u Sesvetama s trećom osobom zapalili.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika