08.02.2010. / 12:35

Autor: Ivica Medo

Slaven Bilić: S Grcima bi bilo najbolje igrati odmah nakon Svjetskog prvenstva

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić vratio se zadovoljan s izvlačenja skupina u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Hrvatska je u skupini F s Grčkom, Izraelom, Latvijom, Gruzijom i Maltom, a Biliću se čini da je to ždrijeb za njegovu momčad

Slaven BilićSlaven BilićIzbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić vratio se zadovoljan s izvlačenja skupina kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini.
Hrvatska je u skupini F s Grčkom, Izraelom, Latvijom, Gruzijom i Maltom, a Biliću se čini da je to dobar ždrijeb za njegovu momčad.

"Zadovoljni smo ždrijebom, to ne treba kriti. Nakon posljednja dva ždrijeba koji nisu mogli biti gori, ovaj put možemo izraziti zadovoljstvo", izjavio je Bilić na početku današnje press-konferencije koja je održana u zagrebačkom hotelu Sheraton.

"Skupina je po kvaliteti protivnika negdje u sredini. Ja i Aljoša smo detektirali tri skupine koje su lakše od naše, ali i tri skupine koje su objektivno teže od naše", kazao je izbornik dodajući da je bitnije od ždrijeba da mu igrači budu zdravi i da imaju adekvatnu minutažu u svojim klubovima.

"Jasno je da smo mi i Grci na papiru favoriti skupine. Naravno, favoriti smo samo ako budemo igrali u našem najboljem izdanju. I protivnici su zadovoljni sa ždrijebom i oni vide tu svoju šansu. Međutim, to su kvalifikacije za Euro i tu ne može biti lake skupine. Gledajući samo statistiku, Grčka je bila broj jedan u drugom bubnju, Izrael u trećem, Latvija broj dva u četvrtom bubnju. Na papiru je to vrlo respektabilna skupina", prokomentirao je Bilić utvrdivši da je važno što hrvatsku reprezentaciju očekuju u skupini isključivo nogometne utakmice bez drugih konotacija.

Izbornik je otkrio i da su se delegacije reprezentacija iz skupine F dogovorile da se usaglašavanje termina održi u Ateni 7. ožujka, iako je isprva predviđeno da se to dogodi 21. veljače, no Bilić je zahtijevao pomicanja termina zbog preokupacije prijateljskom utakmicom s Belgijom koja će se odigrati 3. ožujka u Bruxellesu.

Usput rečeno Hrvatska će 19. svibnja na gostovanje u Klagenfurt kod Austrije, tjedan nakon toga u kombinaciji je Slovačka, a ako ne budu Slovaci, Bilić želi reprezentacije koje igraju slično kao Latvija, odnosno njene susjede Estoniju i Litvu.

Koje su želje Bilića i što će biti njegov prijedlog u Ateni?

"Dao sam suradnicima zadatak da svatko od njih bez dogovaranja sastavi redoslijed utakmica, pa ćemo usporediti naša razmišljanja iz onda iz toga izvući najbolji mogući zaključak. Znate da ima 12 termina i deset utakmice, zbog zahtjeva klubova prema Uefi promijenjeni su dani igranja, pa će se igrati subota – utorak, petak – utorak, tako da ćemo u ovom drugom terminu imati dan manje za pripreme", objašnjava Bilić priznavši da bi s Grcima najviše volio igrati odmah nakon Svjetskog prvenstva, na kojem će Grčka nastupiti, a kako je poznato Hrvatska neće, pa će njeni igrači biti odmorniji.

"Najvažnije je u kvalifikacije startati s pobjedama, a bilo bi dobro da jedna od njih bude protiv glavnih suparnika, Grčke ili Izraela. Po svaku cijenu ćemo izbjeći vezana dva daleka gostovanja, pa makar nam i Uefa na kraju morala određivati tko će s kim i kada igrati."

Na pitanje je li zato da se kvalifikacijske utakmice igraju isključivo u Zagrebu, Bilić je odgovorio:
"Nisam za ekskurzije, ali nisam ni protiv toga da se utakmice igraju negdje drugdje. U obzir dolaze Zagreb i Split."

Bilić je neizravno otkrio gdje će biti hrvatska baza za vrijeme kvalifikacija.
"Mogu samo reći da se igrači najbolje osjećaju u Čatežu, ali vidjet ćemo još za koju destinaciju ćemo se odlučiti", zaključio je izbornik.

Zlatko Kranjčar zadovoljan skupinom

Novi izbornik Crne Gore Zlatko Kranjčar prema Bilićevim riječima bio je zadovoljan ždrijebom u Varšavi:

"Ne mogu govoriti u njihove ime, ali mislim da su zadovoljni. Suprotna je priča s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom. Nijemci su možda i u najtežoj skupini, no oni su samo kimnuli glavom, kažu dobro je. No, to su Nijemci. Ovaj put nije bilo preteških skupina jer su sve sile bile u prvom šeširu, nije bilo neke Engleske koja bi nerealno vrebala iz drugog bubnja."

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika