08.02.2010. / 12:42

Autor: Andrea Belin

Serija "Lud zbunjen, normalan" se prestaje snimati zbog prijetnji

Scenarist humoristične serije Feđa Isović je kazao kako će snimanje serije uskoro najvjerojatnije biti prekinuto, a takvoj odluci predhodili su napadi i prijetnje smrću muslimana koji smatraju da se u nekim nastavcima vrijeđaju njihova kultura i običaji

Mustafa NadarevićMustafa NadarevićHumoristična serija "Lud, zbunjen, normalan" očigledno se neće još dugo pojavljivati na malim ekranima.

Kako je za Dnevni avaz kazao scenarist serije Feđa Isović, snimanje će uskoro biti prekinuto, a takvoj odluci predhodili su napadi i prijetnje smrću muslimana koji smatraju da se u seriji vrijeđaju njihova kultura i običaji.

"Nije nimalo ugodan osjećaj kada živite u Sarajevu i napadaju vas, a po internet forumima vam upućuju fizičke prijetnje.

Ako se ne bude snimala četvrta sezona onda će ovi napadi svakako biti jedan od razloga", kazao je Isović i dodao kako su najviše negativnih reakcija izazavali nastavci u kojima je prikazano klanjanje dženaze (sahrane) svinji.

U spomentuim napadima, tvrdi scenarist, ogorčeni muslimani pišu kako je serija "najveći genocid nad muslimanima nakon Srebrenice".

Vezane vijesti

Kad čujem Hrvate kako se žale pretukao bih ih

Kad čujem Hrvate kako se žale pretukao bih ih

Za koji tjedan u Zagrebu i okolici počinje snimanje novog filma Arsena Antona Ostojića "Halimin put", čiji je scenarij bio najbolje ocijenjen na… Više

Komentari

registracija
8/2/10

nik, 08.02.10. 13:26

...nisu mi jasni,to je najobičnija šala....cemu takva radikalnost...takva ograničenost...zezali su se i iz kršćanstva pa nikome ništa...ljudi moji,najobičnija šala,humor....


registracija
11/1/10

fluid, 08.02.10. 13:36

Šerijatski zakoni.Pa tko voli nek izvoli.Jest da je to peta dimenzija van naše stvarnosti no oni sebe ubijaju iz takvih uvjerenja.Šta su tek spremni drugima učiniti.U ime Boga?Ma dajte molim vas.Jadan bi taj Bog bio kada bi ga takvi trebali braniti.A ako ga smatraju svemogućim(što svakako i je)odakle im pravo da oni presuđuju bilo kome u Njegovo ime!?


registracija
11/1/10

fluid, 08.02.10. 13:39

Kada se prisjetim šta su inkvizicije činile u Božije ime,zgade mi se svi i ondašnji i današnji vođe gotovo svih religija.I još tvrde da jedino oni razumiju naum Boga!?Pa ima li većega bogohuljenja.Nema.Svi su isti a posao im je manipuliranje ljudima .


registracija
15/11/06

rimaz, 08.02.10. 14:34

Gledao sam ti epizodu. Ukoliko je sve to istina, nestalo je bosanskog smisla za humor. Nestalo je Bosne.


registracija
4/2/10

corinthian, 08.02.10. 14:47

odvratno i jadno petljanje vjere u život čovjeka pojedinca...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika