11.02.2010. / 15:05

Autor: Marko Ćustić

Ingrid Antičević od premijerke traži da se izjasni o pukovniku prisluškivaču

Ingrid Antičević-Marinović zatražila je Majićevu odgovornost na današnjem sastanku Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije. Kako doznajemo, o slučaju OTC-a obavijestit će i saborski Odbor za nacionalnu sigurnost

Ingrid Antičević MarinovićIngrid Antičević MarinovićSaborska zastupnica SDP-a Ingrid Antičević-Marinović zatražit će od premijerke Jadranke Kosor da se izjasni o ravnatelju Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija Dinka Majića.

Povod za takav zahtjev bit će Majićev nedavni dopis kojim je zabranio sudovima i operaterima da direktno komuniciraju pri izvršavanju sudskih naloga za prisluškivanje i ispisivanje poziva.

Majiću se kao olakotno okolnost sigurno neće uvažiti ni drugi Majićev dopis, onaj kojim je naredio registraciju svih prepaid korisnika u državi i isključivanje iz mreže onih koji se tom pozivu ne odazovu.

Ingrid Antičević-Marinović zatražila je Majićevu odgovornost na današnjem sastanku Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije. Kako doznajemo, o slučaju OTC-a obavijestit će i saborski Odbor za nacionalnu sigurnost.

Podsjetimo, OTC je špijunska agencija osnovana 2006., zadatak joj je nadzor telekomunikacijskog prometa za potrebe obavještajnih agencija, a aktualni ravnatelj Majić na čelu je agencije od prvog dana, gdje ga je postavio bivši premijer Ivo Sanader uz pristanak tadašnjih šefova VSOA-e i SOA-e Gordana Čačića i Tomislava Karamarka.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 11.02.10. 20:00

Pukovnika u Sibir!Priči kraj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika