12.02.2010. / 12:29

Autor: Vladimir Radičević

Vladin 'report' iz Dallasa: Snijeg zbunio Teksašane, ulaznice idu po 2000 dolara

Glavni urednik Superkošarke Vladimir Radičević za Nacional.hr izvještava s All-Star vikenda u Dallasu

Vladimir Radičević, glavni urednik Superkošarke, izvještava za Nacional.hr iz DallasaVladimir Radičević, glavni urednik Superkošarke, izvještava za Nacional.hr iz DallasaPrije nego u petak utakmicom Sophomoresa i Rookiesa, tj. igrača druge i prve godine u NBA-u, započne 59. po redu All-Star vikend, prva vijest i dalje će biti obilni snijeg koji je zbunio sve stanovnike Dallasa.

Naime, ni stariji stanovnici Dallasa i okolnih gradova ovako gust snijeg, koji pada bez prestanka već 30-ak sati, ne pamte. Kada nas je simpatični Andy, Indijac iz Bombaya pokupio ispred hotela nisam mogao a da ne primijetim kako je po snijegu od nekih 4-5 centimetara hodao u sandalama ispod kojih je imao tek tanke čarape. Čovjek jednostavno nije navikao na snijeg niti u rodnom Bombayu, a niti u Dallasu u kojem su uobičajene temperature sredinom veljače oko 15 stupnjeva Celzijusa.

Kada smo odlazili iz Zagreba, koji je u međuvremenu zatrpao novi veći snijeg, nadali smo se kako ćemo u Dallasu tih nekoliko dana uživati u suncu i lijepom vremenu, a dočekala nas je ledena zima, vlažni snijeg, bljuzga i poledica. Gore nije moglo.

Stern na sto muka, Kobe otkazao nastup

Prognoze za ostatak vikenda ipak su dobre, u petak će snijeg prestati padati, a u subotu će biti i nešto toplije. Čak su najavili i sunčano vrijeme. Barem neka dobra vijest. No, kad sam već kod dobrih vijesti njih baš i nema što se tiče NBA lige i čelnog čovjeka Davida Sterna koji je posljednjih dana bio 'na sto muka'.

Nakon što je zbog ozljede koljena otpao član prve petorke Zapada Chris Paul svi smo s nestrpljenjem očekivali što će biti s Kobeom Bryantom, zvijezdom aktualnih NBA prvaka LA Lakersa. Kobe je zbog ozljede gležnja na lijevoj nozi propustio tri posljednje utakmice Lakersa i onda je stigla vijest koju nismo željeli prihvatiti.
Bryant je i službeno otkazao nastup i umjesto njega Stern je u sastav Zapada uvrstio veterana Dallasa i ljubimca domaćih navijača Jasona Kidda.

No, to nije bio posljednji udarac jer je zbog osobnih razloga nastup otkazao i Allen Iverson, zvijezda Philadelphia 76ersa. Zbog bolesti jednog od djeteta Iversona već neko vrijeme nema u sastavu Sixersa, a kao zamjena za njega izabran je najbolji igrač New York Knicksa ove sezone David Lee. Kako će ovi izostanci super-zvijezda utjecati na odaziv navijača teško je reći. Po posljednjim informacijama u pretprodaji je 'planulo' 85.000 karata i još će ih nešto biti pušteno u prodaju na dan utakmice.

Cijene ulaznica dotakle nebo

Do danas cijena jedne karte 'na crno' dosezala je cijenu i do 2000 američkih dolara što dovoljno govori kako bi svi željeli biti dio povijesnog spektakla na novom stadionu Dallas Cowboysa gdje se očekuje oko 100.000 ljudi.
Čak i ako bude nešto manje gledatelja, jer NBA liga nije željela pustiti u prodaju sva moguća mjesta, sigurno je kako će biti postavljen novi apsolutni rekord što se tiče košarke. Trenutačni rekord, koji će trajati do nedjelje 14. veljače, iznosi točno 78.129 ljudi, a postavljen je 13. prosinca 2003. na studentskoj utakmici između Kentuckyja i Michigan Statea na zatvorenom stadionu Ford Field u Detroitu.

No, nažalost na povijesnom košarkaškom spektaklu navijači neće moći pozdraviti na terenu najboljeg košarkaša svijeta Kobea Bryanta. Nama novinarima ostala je nada kako će se Bryant barem pojaviti u petak u podne na druženju sa sedmom silom.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika