13.02.2010. / 20:59

Autor: Dean Sinovčić

Berlinale 3.dan: Potraga za Romanom Polanskim

Iako je gotovo svima znano kako je redatelj Roman Polanski u Švicarskoj, u kućnom pritvoru, dio predstavnika sedme sile ipak je u Njemačkoj pokušao dogovoriti intervju s njim, uvjereni kako je on doputovao u Njemačku

Ben Kingsley, Martin Scorsese i Leonardo Di CaprioBen Kingsley, Martin Scorsese i Leonardo Di CaprioNajveća zvijezda 60. Berlinalea, glumac Leonardo Di Caprio, u subotu je predstavio film „Shutter Island", njegov četvrti u posljednjih devet godina koji je režirao Martin Scorsese. Radi se o trileru koji je nastao prema istoimenoj knjizi Dennisa Lehanea u kojem Di Caprio i Mark Ruffalo glume dva agenta koji dolaze 1954. godine na otok na kojem se nalazi iznimno čuvani zatvor s poremećenim kriminalcima, kako bi istražili nestanak jedne zatvorenice. Obrat nastaje kada agenti shvate da se na otoku medicinski eksperimentira na zatvorenicima, sve pod kontrolom glavnog liječnika kojeg glumi Ben Kingsley. Film je trebao krenuti u američka kina početkom listopada, spominjala se kandidatura za Oscara, ali kako uslijed recesije kompanija Paramount Pictures nije imala dovoljno milijuna dolara za pravu promociju filma, tada je premijera pomaknuta za veljaču.

Di Caprio veliča Scorcesea

Konferencija za novinare gore spomenutih zvijezda kojima pridodajte i Michelle Williams, bivšu suprugu pokojnog Heatha Ledgera, bila je najtraženiji događaj festivala i protekla je u Di Caprijevom veličanju Martina Scorsesea. „Odrastao sam na njegovim filmovima, sve sam ih gledao. Kada sam pogledao film 'Taksist' poželio sam biti Travis Bickle (glavni lik filma), poželio sam počistiti ulice New Yorka. Scorsese i ja imamo sličan ukus, moj otac i Scorsese su vršnjaci, rođeni u istom kvartu u New Yorku, pohađali su istu školu. Osim toga, i Scorsese i ja volimo talijanske deserte", nabrajao je Di Caprio. U Berlin je došao sa svojom majkom Irmelin koja je Nijemica, a kako filmu izgovara nekoliko rečenica na njemačkom, rekao je kako je njegova majka zadovoljna s njegovim njemačkim pa mu je rekla „Dobar izgovor, razumijela sam sve šo si rekao".

Ekipa filma Shutter Island na čelu sa Scorseseom i Di CapriomEkipa filma Shutter Island na čelu sa Scorseseom i Di CapriomNa konferenciji za novinare bilo je i zabavnih situacija. Javio se jedan Španjolac, predstavio se kao mladi redatelj, talentirani, a kako Di Caprio sve više radi i kao producent, pitao je bi li mu producirao film, što ga neće puno koštati jer su troškovi snimanja u Španjolskoj niski. Di Caprio je odgovorio „Ostavi mi podsjetnicu pa ćemo razgovarati". Jedno drugo pitanje bilo je tužno. Jedan afrički novinar rekao je da je prijatelj Nicka Noltea a kako je Nolte u problemima (alkohol) onda je pitao Scorsesea može li ikako pomoći Nolteu. Scorsese je podsjetio kako je Nolte glumio u dva njegova filma i kako je spreman dati mu ulogu u nekom od slijedećih filmova.

A gdje je Polanski

Nakon konferencije za novinare za „Shutter Island" otišao sam u hotel Adlon gdje su odsjeli i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji je u Berlinu govorio na godišnjoj skupštini Društva za jugoistočnu Europu, i glumci iz filma „Ghost Writer" Pierce Brosnan, Ewan McGregor i Olivia Wiliams. Mesić je bio u sastancima, Brosnan i ostali glumci u intervjuima, ali mene je šokiralo ono što mi je rekao Charles McDonald, agent koji je vodio brigu o intervjuima s glumcima iz filma Romana Polanskog. Rekao mi je „Deane, možeš li vjerovati da me je popriličan broj novinara pitao 'Možemo li dobiti intervju s Romanom Polanskim' uvjereni da je Polanski u Berlinu. Pa znaju li ti novinari što se događa oko njih?". Napomenuo mi je da to nije pitao niti jedan od ozbljnih novinara, ali je očigledno da neozbiljnih u Berlinu ima jako mnogo.

Komentari

registracija
7/1/09

maggiore, 14.02.10. 07:39

Eto vidis, i takvi novinari pisu izvjestaje i sole nam pamet.
Sinovcicu, to nisu neozbiljni novinarai, to su losi novinari. Zapamti !!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika