15.02.2010. / 10:06

Autor: Dean Sinovčić

Berlinale 4.dan: Hrvoje Rupčić bedinao majku Zrinke Cvitešić

Ugodno je bilo susresti 87-godišnjeg glumca Christophera Leeja, Sarumana iz „Gospodara prstenova", kako sjedi u baru hotela Adlon. Konobar mu je prišao, pitao ga „Kako ste" a on mu je odgovoro „Still Alive"

Hrvoje Rupčić zabavljao je majku Zrinke CvitešićHrvoje Rupčić zabavljao je majku Zrinke CvitešićU nedjelju je u azijskom restoranu Maoa održan party Hrvatskog audio-vizualnog centra na kojem su se okupili svi koji su iz Hrvatske došli na Berlin poslovno, odnosno na 60. filmski festival. Već na ulazu naišli smo na Leona Lučeva koji je upravo stigao radi filma „Na putu" bosanske redateljice Jasmile Žbanić koji se natječe za glavnu nagradu, Zlatnog medvjeda. Film je na programu u četvrtak, a dva dana kasnije dodijeljuju se nagrade i tada će se znati hoće li Lučev, ili Zrinka Cvitešić koja glumi glavnu žensku ulogu, dobiti neku nagradu.

Poljubili se i razdvojili

Naravno, i Zrinka Cvitešić je u Berlinu gdje je došla sa svojim dečkom, glazbenikom Hrvojem Rupčićem. Zajedno su zagrljeni ušli u restoran Maoa, poljubili se i zatim većinu vremena proveli razdvojeno. Dok je Cvitešić razgovarala s kolegama iz filmske branše, Rupčić je vrijeme provodio u društvu starije gospođe za koju smo saznali da je majka Zrinke Cvitešić koja je također stigla u Berlin sa svojom kćerkom i njezinim dečkom. Na party je došao redatelj Zvonimir Jurić koji je u Berlinu prikazao svoj kratki film „Žuti mjesec" zajedno s glumicom Lanom Borić, zatim producent tog filma Boris T. Matić, a došao je i Igor Mirković koji za jesen planira početak snimanja svog prvog igranog filma te pregovara s potencijalnim njemačkim producentima o sufinanciranju filma.

Boris T. Matić i Igor MirkovićBoris T. Matić i Igor MirkovićPrije tog partyja bio sam u hotelu Adlon zbog ekskluzivnog intervjua za Nacional s Pierceom Brosnanom. Nije dobro počelo, intervju zakazan za 10 sati kasnio je pola sata jer se Brosnan nije mogao probuditi. Tako vam je to kada se partija cijelu noć u 56. godini koliko ima Brosnan. A kada je došao na intervju izgledao je kao da ga je pregazio traktor. Bio sam u šoku, u subotu sam ga vidio svježeg, elegantnog, u odijelu i bijeloj košulji, izgledao je kao da je aktualni James Bond, da bi u nedjelju bio izgužvan neobrijan i, što je najgore, jedva je otvarao usta. Pomogla je kava, ali kako se osjećao Brosnan najbolje govori to da je, nakon što je odgovorio na posljednje pitanje, rekao „A mogu li ja sada ići, molim vas".Na sreću, ne može mu se prigovoriti na kvaliteti odgovora, ali da se mučio onako mamuran otvarati usta, to je istina.

K vragu, štedi se i u Berlinu

Ne znam na kojem je Brosnan bio partyju, ali recesija se vidi na festivalskim partyjima. Kao i uvijek, održavaju se u istočnom dijelu Berlina, gdje se nalaze prilično zanimljivi klubovi ali, k vragu, štedi se. Primjerice, španjolska kompanija Filmax, poznata po razuzdanim partyjima u Cannesu, u petak je održala party u jednom klubu gdje su besplatna bila samo prva dva pića. Ma nemojte me zezati. Prije toga smo bili na partyju u povodu filma „Howl" sa Jamesom Francom u glavnoj ulozi, soc-realistička dvorana, ali bolji izbor besplatnog pića s naglaskom na cuba libre. U subotu je party održala francuska kompanija MK2, također poznata po ludim partyjima u Cannesu, gdje je besplatno bilo samo vino, pivo, votka i red bull. Preselili smo se na party kompanije Wild Bunch, također francuske, gdje je situacija bila bolja, svako piće bilo je besplatno, ali je glazba bila slabija, udavili nas sa tehnom.

Za kraj, ugodno je bilo susresti 87-godišnjeg glumca Christophera Leeja, Sarumana iz „Gospodara prstenova", kako sjedi u baru hotela Adlon. Konobar mu je prišao, pitao ga „Kako ste" a on mu je odgovoro „Still Alive". Briljantno.

Vezane vijesti

Berlinale, 7. dan: Soderbergh će pauzirati karijeru

Berlinale, 7. dan: Soderbergh će pauzirati karijeru

Kada Steven Soderbergh predstavlja svoj novi film, to je uvijek veliki događaj, kao što se u srijedu dogodilo u Berlinu kada je predstavio svoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika