Objavljeno u Nacionalu br. 744, 2010-02-16

Autor: Plamenko Cvitić

INAUGURACIJA NA MARKOVU TRGU

Za domaće novinare nema mjesta, a građani moraju doći trijezni

PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI
između starog i novog
predsjednika unijela je zbrku u protokol i organizaciju inauguracijePRIMOPREDAJA DUŽNOSTI između starog i novog predsjednika unijela je zbrku u protokol i organizaciju inauguracijeOvotjedna inauguracija novog hrvatskog predsjednika očito je velik problem državnog protokola, koji se još nikad nije našao u situaciji da novi predsjednik smjenjuje starog. Kako ističu Nacionalovi izvori, nije sasvim jasno bave li se inauguracijom novoizabranog predsjednika Mesićevi suradnici ili osobe iz budućeg tima Ive Josipovića, koji još nisu ni preuzeli urede na Pantovčaku. Iz tih razloga može se razumjeti, ali ne i opravdati zbrka koja posljednjih dana vlada u protokolu: samo tri dana prije inauguracije u Uredu predsjednika ne zna se točan broj stranih novinara koji će prisustvovati svečanom činu, ali zato je netko od Josipovićevih suradnika zaključio da za hrvatske novinare na Markovu trgu - nema mjesta.

Tako se domaćim novinarima ponudilo da čin inauguracije umjesto s mjesta događanja prate na ekranima u par kilometara udaljenom Novinarskom domu, da bi na kraju većim redakcijama ipak dopustili prisustvovanje samo po jednog novinara. Ništa bolje nisu prošli ni hrvatski građani, kojima je zagrebačka policija u ponedjeljak odaslala službeno priopćenje u kojem ih upozorava da, ako odluče doći, na inauguraciju novog hrvatskog predsjednika ne smiju doći pijani, odnosno "pod utjecajem opojnih sredstava".

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika