16.02.2010. / 14:00

Autor: Renato Baretić

Sranje u šaci državnog tužitelja: Tužan dan za politiku i novinarstvo

Svejedno - da se poslužim citatom Vladimira Šeksa iz vremena kad je Stipu Šuvara Sabor smjenjivao s mjesta hrvatskog člana Predsjedništva SFRJ - bok, Stipe! I hvala! Ozbiljno

Jesu li istinite tvrdnje koje se čuju zadnjih dana, da ste već neko vrijeme u intimnoj vezi sa 67 godina mlađim mužjakom gnua? Je li točno da vaša mlađa sestra u snu glasno podriguje i psuje? Tko je najviši strani političar pred kojim ste nehotice pustili vjetar i koliko je to koštalo hrvatske porezne obveznike? Kažu ljudi da imate opake hemeroide, kako se s njima nosite tijekom interkontinentalnih letova?

Ta i slična pitanja svaki bi predsjednik na svijetu imao puno pravo javno proglasiti glupima i cijela bi nacija bila na njegovoj strani. Štoviše, svi bismo mu zapljeskali kad bi ustao, skinuo mikrofon i izišao iz ureda, govoreći da ne dopušta takva sranja.

Vrag odnio šalu...

Međutim, kad takvom nepromišljenom i nekontroliranom reakcijom predsjednik države uzvrati na novinarsko pitanje "drži li i vas nečim državni odvjetnik u šaci?", e onda je vrag odnio šalu. Suočen s takvim pitanjem, pa sve da mu ga je postavio sam Borat, čak bi i Berlusconi reagirao suzdržanije! Ne znam što je bilo Stjepanu Mesiću, ali znam da sad u puku prevladava dojam kako ga Bajić možda zbilja nekim nedopustivim sranjem drži u šaci... Deset godina iskustva, deset godina ozbiljnog rada na tome da Hrvatska postane jednostavna i normalna država, očito nije bilo dovoljno. Ili je, obratno, bilo mrvicu previše, pa je predsjednik Mesić kanda malo umoran, nestrpljiv i nervozan jer ne može više dočekati dan umirovljenja.

Nedovoljno iskusni novinari

Tužno je, zapravo, sve to, tužno i za politiku i za novinarstvo u Hrvata. Tužno je prvo to što priliku za provokativno rešetanje jednog državnika dobivaju nedovoljno vješti i nedovoljno iskusni novinarski talenti. A kao drugo, tužno je to što predsjednik na samom kraju svog mandata, jednom nogom već u mirovini i povijesti, pokazuje da se možda ipak sa svojom dužnošću nije znao sve vrijeme nositi onoliko dobro koliko smo to željeli mi, njegovi glasači.

Sve u svemu, cijeli je taj slučaj sa sranjem u šaci državnog tužitelja poslužio tek posrednoj reklami jedne televizijske kuće. Njezina se novinarka, eto, malo proslavila. A predsjednik Mesić nije nimalo. I dalje, naime, ostaje onaj dojam od maloprije. Svejedno - da se poslužim citatom Vladimira Šeksa iz vremena kad je Stipu Šuvara Sabor smjenjivao s mjesta hrvatskog člana Predsjedništva SFRJ - bok, Stipe!
I hvala! Ozbiljno.

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

registracija
5/1/10

zagorec55, 16.02.10. 15:04

bio bi mi gorak okus da nisam svjestan opanaka oko sebe koji se razbacuju našom lovom kupujuči diplome od bosanaca po zagrebu i na koncu još nešto hoče javnosti REČI


registracija
15/11/06

rimaz, 16.02.10. 15:24

Autoru, što bi ti odgovorio na ovakvo i slično pitanje. Šutnja je odobravanje, nisam majke mi je pravdanje, a sve je sranje, je istina. I sada ... O kojoj istini pišeš ti.


registracija
16/2/10

kazikako, 16.02.10. 19:23

opa... postao nešto nervozan u zadnje vrijeme, a gdje je onaj šereta baja stipa...hehe nešto ga žulja...bit će toga još samo čekajte...cccc


registracija
27/7/09

verina, 16.02.10. 20:15

bok, Renato! I hvala! Ozbiljno


registracija
7/1/09

maggiore, 16.02.10. 20:33

Prdnuo stari, tresla se drzava!
Bareticu, bacio si kost. Pogledaj kako psi grizu u komentarima.Imam osjecaj da reze pri trazelju slova.
Eto ispunio si stupac i zaradio placu.
Ali,, kakve super citatelje, kakve super kometare imas!


registracija
24/1/10

krajisnik, 16.02.10. 23:00

Neandretalac stipica kaze 'postavite mi logicno pitanje' Kud ce logicnije nego sto je pitanje i bilo, ali uvjek ima taj ALI, neandretalcu stipci su najbolja pitanja kad moze drvlja i kamenje da ospe po milosevicu i Dodiku, eh stipane stipane puko si ko zvecka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika