17.02.2010. / 22:16

Autor: Ana Smrečki

Slučaj Pukanić: Bojan Gudurić bit će izručen Hrvatskoj i to već idući tjedan

Što se pak tiče atentata na Ivu Pukanića i Niku Franjića, Gudurić je bio zadužen pucati snajperom u Pukanića, u slučaju da zakaže eksploziv koji je na mopedu postavljen pored automobila u dvorištu zgrade Nacionala. Iako su neki njegovi odvjetnici tvrdili da Gudurić ne zna pucati, na snajperu koji je policija pronašla kasnije bili su njegovi otisci

Bojan Gudurić, jedan od osumnjičen za atentat na Pukanića i FranjićaBojan Gudurić, jedan od osumnjičen za atentat na Pukanića i FranjićaJedan od optuženih u slučaju ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića ipak će biti izručen Hrvatskoj. Naime, kako piše Jutarnji list, odlučio je tako u srijedu BiH sud. Iako je odluka konačna, još ju treba potvrditi ministar pravde Bariša Čolak. Jedan od Gudurićevih odvjetnika Slavko Aščerić izvijestio je da mu je odluka o izručenju dostavljena. Vjeruje da će Gudurić biti izručen početkom sljedećeg tjedna. Njegov branitelj na tu se odluku neće žaliti, jer njegov klijent upravo želi što prije u Zagreb.

Slučajno ili ne predao se uoči suđenja

Gudurić se predao nakon više od godinu dana skrivanja policiji Republike Srpske uoči samog suđenja, kojeg su mediji odmah prozvali 'suđenjem desetljeća' koje je počelo na zagrebačkom Županijskom sudu. Odmah je zatražio izručenje Hrvatskoj, budući da u Zagrebu očekuje pravedno suđenje. Zahtjev za njegovim izručenjem tražile su vlasti i u Srbiji zbog razbojstva, za što mu je dosuđena kazna od četiri godine zatvora. Iako se u blizini Novog Sada skrivao s trudnom suprugom, tvrdi da mu je život u Srbiji ugrožen.

Gudurić bio zadužen za plan B

Što se pak tiče atentata na Ivu Pukanića i Niku Franjića, Gudurić je bio zadužen pucati snajperom u Pukanića, u slučaju da zakaže eksploziv koji je na mopedu postavljen pored automobila u dvorištu zgrade Nacionala. Iako su neki njegovi odvjetnici tvrdili da Gudurić ne zna pucati, na snajperu koji je policija pronašla kasnije bili su njegovi otisci. Optužnica pak tereti Željka Milovanovića da je spomenuti moped dovezao u dvorište zgrade NCL grupe na koji je naknadno postavljen ubojiti eksploziv.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika