19.02.2010. / 12:45

Autor: Renato Baretić

Idina izauguracija: Dobila nogom u dupe, iako to ne voli

Ne znam za vas, ali meni se uistinu čini da šef Ide Prester nije jako pogriješio kad joj je otkazao suradnju. Voditeljica jedne popodnevne obiteljske TV-emisije na javnoj televiziji doista ne bi trebala davati intervjue o svojim seksualnim navikama i preferencijama

Poznajete li ijednoga državljanina Hrvatske koji od jučer ne zna da Ida Prester baš i ne voli analni seks i da se svojedobno palila na Tarika Filipovića? Nema takvoga, svi to znamo jer su svi mediji (osim HTV-a, razumljivo) objavili da je mala dobila otkaz u emisiji "Hrvatska danas" baš zbog tih dviju izjava, datih u intervjuu za lascivnu rubriku stanovitog internetskog portala.

Da nije bilo Josipovićeve inauguracije, informacije o seksualnim preferencijama mlade TV-... (hm, što je ona zapravo tamo? Najavljivačica? Voditeljica? Novinarka?) ...i njihovim poslovnim posljedicama bile bi, sto posto, jučerašnja vijest dana. Ovako su, ipak, glavnu riječ imali kojekakvi stilisti, floristi, vizažisti, PR-eksperti, protokolaristi i ini fićfirići koji su (analizirajući predsjedničku prisegu kao da je riječ o otvorenju neke fashion-petoljetke ili bonton akademije) izletjeli u prvi plan, a vijest o tome da je mlada TV-nada dobila nogu u guzicu iz svoje matične redakcije ostala je nekako zasjenjena.

Možda je stvar samo u položaju

Šteta, jer da je predsjednička inauguracija odgođena samo za jedan dan, danas bismo zacijelo u novinama dobili precizne informacije o tome zašto točno Ida Prester ne voli analni seks, što joj zapravo pri njemu smeta (možda je stvar samo u položaju?), što o tome misli njezin aktualni partner, je li ljubomoran na Tarika, frustrira li ga to sve, te kakve su uspomene i iskustva njegovih prethodnika.

Bila bi tu, dakako, i anketa o analnom seksu među poznatim Hrvaticama, pri dnu stranice s nekoliko velikih reklamnih fotografija Ante Pavelića i prvog romana o njemu... Ali, avaj, taj Josipović baš je upro da inauguraciju obavi točno jučer, ne mareći za to što će već sutra Idina izauguracija pasti u medijski zaborav... Šteta, pregolema šteta! Baš bi bilo lijepo, zanimljivo, informativno i poučno čitati o tome...

Guštaj, curo, kako hoćeš, ali...

Ne znam za vas, ali meni se uistinu čini da šef Ide Prester nije jako pogriješio kad joj je otkazao suradnju. Voditeljica (najavljivačica? novinarka?) jedne popodnevne obiteljske TV-emisije na javnoj televiziji doista ne bi trebala davati intervjue o svojim seksualnim navikama i preferencijama, makar one bile i poput Idinih, pošteno govoreći, vrlo čedne i nimalo sablažnjive.

Ne ulazim u njezine profesionalne ili intimne razloge za objavljivanje takvih privatnih detalja, ali nekakvog malograđanskog (u najpozitivnijem smislu te omražene riječi!) reda, barem u naznakama, ipak mora biti. Guštaj, curo, kako god hoćeš, svaka ti čast, ali o tome pričaj, kad osjetiš potrebu, s dečkom ili frendicama. Ili se još malo potrudi pa postani užasno velika zvijezda koja si može dopustiti da javno govori što god hoće i o čemu ju je god volja, za medije čiju publiku to uistinu zanima.

Nemam pojma govorim li u ime većine, ne znam jesam li uistinu konzervativni malograđanin, ali znam da bih se, kad bi me uopće zanimalo voli li Ida Prester ovakav ili onakav seks, o tome radije informirao osobno nego preko medija.

Vezane vijesti

Ida Prester: Volim dronjke, ne pucam na titulu modne ikone

Ida Prester: Volim dronjke, ne pucam na titulu modne ikone

“Damski outfit za mene je totalni makeover jer se ja inače odijevam puno ležernije. Ovo mi je prvi susret s ekstenzijama i valovitom kosom u životu”,… Više

Komentari

registracija
4/2/10

corinthian, 19.02.10. 13:22

Ta žena ( gospođa od 30 godina) je inače zblanuto stvorenje. Mislim da je ok da pjevuši i bavi se tom MTV glazbom i neka se tamo smijulji. To i je za djecu pa neka tamo i ostane. Za jedno umorno poslje podne odraslim ljudima treba neka normalna i smirena osoba s normalnom hrvatskom dikcijom i ako ikako može , maknite nam te infantilne face koje se klebere bez vidljivih podražaja. Pusti me na miru poslje ručka i ne titraj previše. Mirno i tiho o nečem što je zanimljivo a ne Ida ! Ili ona Petra ! Ili ona mala Iva Š. Bože mili.... Spasi nas te nasmijane dječurlije .


registracija
19/2/10

almaa, 19.02.10. 13:43

Koliko sam shvatila Ida nije o svojim seksualnim preferencijama pričala i emisiji "Hrvatska uživo"
već je na jednom drugom internet portalu odgovarala na pitanja koja su joj za vrijeme chata posatavljena. To što žena nema dlake na jeziku i sex joj nije tabu tema možda je malko zastrašujuće za rukovodeće generacije na zalasku koje su odgojene u jednom konzervativnijem i puritnskijem duh, ali otkaz je pokazatelj da su malo pobrkali kruške i jabuke... :((


registracija
22/9/09

oidipci, 19.02.10. 13:47

Što, kruške??? Zar Ida to radi s kruškama? Pa ipak su malo prevelike za izauguraciju, ne?


registracija
2/9/09

Gogo, 19.02.10. 14:05

Sve je to ubaceno na TV preko veze.
Takve su "voditeljice" i na drugim (ex-yu )televizijama.
Pricaju iz (prazne) glave, jer ne postoje autori cije bi tekstove samo citale sa monitora u pozadini, kao sto se radi na pravim televizijama.


registracija
26/7/09

odredjen, 19.02.10. 19:31

Ida je glupasto stvorenje, bez neke ocitije naobrazbe, njen stil vodjenja je sramotan, vokabular siromasan. Furka joj je otkacenost i slobodnost (nazora?). No, s druge strane, smijesno je da nekoga smeta to sto je negdje rekla da ne voli analan sex. Mozda je pitanje bilo: volite li analan sex? A ona je odgovorila: ne. To je manje bitno od cijenice da takve "voditeljice" moramo gledati na javnoj TV (i to jos drzavnoj).

Stoga, nek se sevi kako zeli i ne smeta me sto o tome govori, ali zalostno je sto ne vidite tko govori.


registracija
13/10/09

branimir, 21.02.10. 16:24

Gospon Baretić,
Ja ne bi, kak se to u Saboru kaže, o 'meritumu stvari', nego bi o hrvatskom leksiku kojeg nam to svako jutro na prvom programu Hrvatskog radija pokušavaju približiti naše simpatične i pametne lektorice. Ne kaže se 'dupe' nego 'rit' ili 'guzica' jer imamo idiom ' hodi vrit' ili ,kako mame kažu djeci ' bum te napucala po guzici odnosno riti'. Nikako ne po dupetu.
Osim toga Vašem simpatičnom članku više bi odgovarao naslov 'dobila je vritnjak'. Ovo drugo mi je nekak preveč bosansko-muslimansko-srpski. Najte se srdite name.


registracija
28/12/09

slave4you, 22.02.10. 08:24

almaa a kaj nas doma briga jer ona ima analni sex u privatnom zivotu ili voli tarika filipovica????? to uopce nema veze, jer je netko konzervativan itd......TA FUFA MISLI DA JE FACA I MLATI O SVEMU I SVACEMU;MISLI STALNO BITI U CENTRU PAZNJE A NE VIDI KAKO JE USTVARI GLUPA........(MI NITI NEZNAMO JER ONA PRICA ISTINU)


registracija
25/2/10

peripatetik, 25.02.10. 18:05

Vrlo površno razmišljanje, g.Baretiću,

medijski prostor danas i onaj od prije 30 godina vrlo je različit- ne mogu pravila o načinu komunikacije javnih osoba ustanovljena onda vrijediti neizmjenjena danas. Prva očigledna promjena je totalna erotizacija svih medija (pogledajte samo slike i teme u magazinu za koji pišete!). Što da rade ljudi na koje je usmjerena pažnja medija (kao na Idu) kad svako malo iskače netko s kamerom i mikrofonom s pitanjima koja medije zapravo jedino interesiraju (dakle o sexu), a očekuje se da budu duhoviti, originalni i iskreni? Meni se čini da Ida hrabro istražuje taj prostor jos nedefinirane slobode, a HTV bi se isto trebao potruditi da svoju 'etičku politiku', kakva god bila, prvo definira a zatim konzistentno sprovodi. Druga je stvar što su mediji, a ne Ida Prester, od toga napravili temu za naslovnice- uputite stoga poziv za poštivanje malograđanskog reda, ako vam je do njega stalo, urednicima medija a ne Idi Prester.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika