19.02.2010. / 22:40

Autor: Ivica Medo

Cibona pala u Trnskom: Zagreb do Kupa na krilima Žorića i Mulaomerovića

Zagreb je pobjedom u finalu nad Cibonom od 81-74 u svojoj dvorani u Trnskom po drugi put u svojoj povijesti osvojio Kup Krešimira Ćosića

Zagreb je osvojio Kup Krešimira Ćosića (Foto: Igor Šoban)Zagreb je osvojio Kup Krešimira Ćosića (Foto: Igor Šoban)Zagreb je pobjedom u finalu nad Cibonom od 81-74 u svojoj dvorani u Trnskom po drugi put u svojoj povijesti osvojio Kup Krešimira Ćosića.

Najbolji igrači Zagreba bili su Luka Žorić (24 poena, pet skokova) i prekaljeni rutiner Damir Mulaomerović (20 poena, šest asistencija), koji je proglašen MVP-om cijelog turnira, a s nekoliko sjajnih poteza u posljednjih pet minuta finalne utakmice, podsjetio je na svoje najbolje partije koje je pružao u dresu Cibone i hrvatske reprezentacije.

Veliki obol u pobjedi "mrava" dali su Simon (13 poena) i Štimac (12 poena), dok su kod Cibone bili najbolji Jamont Gordon i Bojan Bogdanović, svaki sa po 17 poena, Marko Tomas dodao je 16 poena, a Lukša Andrić 12 poena.

Utakmica je riješena u posljednje dvije minute. Kod rezultata 72-72 Štimac pogađa za 74-72, Bogdanović promašuje u sljedećem napadu Cibone, Mulaomerović hvata loptu, a Simon u solo akciji povećava na 76-72. Dalibor Bagarić s crte slobodnih bacanja vraća na minus dva, a onda Žorić 24 sekunde prije kraja na sjajnu asistenciju Mulaomerovića postiže koš koji je prelomio utakmicu. Na kraju je Zagreb ostvario pobjedu od sedam koševa razlike.

Trener Zagreba Denis Bajramović nakon utakmice je izjavio:

"Nakon pobjede nad Cedevitom u polufinalu, pokazali smo da imamo karakternu momčad i pobjedom nad favorizranom i moćnom Cibonom. No, ostajemo čvrsto na zemlji jer slijede nova iskušenja", rekao je Bajramović, dok je trener Cibone Velimir Perasović korektno čestitao domaćinima na pobjedi rekavši da njegovi igrači nisu imali dovoljno energije pratiti do kraja ritam koji je nametnuo Zagreb, no ipak je istakao:

"Iako smo u obrani igrali prilično loše, ipak se do posljednje minute nije znao pobjednik. Presing nismo igrali onako kako smo trebali, svaki put bi netko kasnio, a onda presing nije imao efekta", podvukao je Perasović čija je momčad nakon dramatične pobjede nad Zadrom izgledala vidno iscrpljeno. Također, nastupi u Euroligi i NLB ligi učinili su svoje kod pomlađene momčadi Cibone, no to ne umanjuje zasluženu pobjedu Zagreba.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika