Objavljeno u Nacionalu br. 745, 2010-02-23

Autor: Plamenko Cvitić

Ne smije iz Srbije zbog transparenta: Hrvatski anarhist odbio pomoć veleposlanstva

Srbijanska policija je, po ustaljenom pravilu, o uhićenju hrvatskog državljanina obavijestila hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu, koje je Biliću ponudilo konzularnu pomoć, no kako ističu Nacionalovi izvori, on je tu pomoć odbio.

SKUPINA MLADIH ANARHISTA koji su ljetos uhićeni u Beogradu zbog prosvjeda i bacanja boca na zgradu grčke ambasadeSKUPINA MLADIH ANARHISTA koji su ljetos uhićeni u Beogradu zbog prosvjeda i bacanja boca na zgradu grčke ambasadeDavor Bilić, 26-godišnji hrvatski državljanin, od prošle srijede nalazi se u Beogradu, a Srbiju ne može napustiti jer mu je sud oduzeo putovnicu. Uoči početka suđenja skupini mladića i jednoj djevojci koji su u kolovozu prošle godine gađali zgradu grčke ambasade Molotovljevim koktelima njihovi istomišljenici su pred beogradskom Palačom pravde organizirali prosvjedni skup na kojem su mahali transparentima da anarhisti nisu teroristi. Jedan od sudionika prosvjeda bio je i 26-godišnji Bilić koji je uhićen nakon što je na zgradu beogradskog suda stavio kartonski transparent.

Iako je nakon dva dana pušten iz pritvora, istražni sudac Biliću je oduzeo putovnicu tako da on prije kraja suđenja ne može napustiti Srbiju, a po okončanju postupka mogao bi biti osuđen na visoku novčanu kaznu ili zatvorsku do tri godine. Srbijanska policija je, po ustaljenom pravilu, o uhićenju hrvatskog državljanina obavijestila hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu, koje je Biliću ponudilo konzularnu pomoć, no kako ističu Nacionalovi izvori, on je tu pomoć odbio.

Vezane vijesti

Anarhisti prijete Mariju Montiju

Anarhisti prijete Mariju Montiju

Anarhisti su u srijedu zaprijetili šefu talijanske vlade Mariju Montiju u pismu koje su uputili dvama listovima na jugu zemlje, a potpisala ih je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika