23.02.2010. / 16:20

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Video: Stopama velikog tate: Marin Kukoč oduševio trenere u Americi

Nasljednik Tonija Kukoča, njegov 17-godišnji sin Marin, očigledno je počeo graditi veliku košarkašku karijeru. Koliko veliku tek će pokazati vrijeme

Marin Kukoč, snimljen u Dubrovniku 2005. (Foto: Vladimir Radičević)Marin Kukoč, snimljen u Dubrovniku 2005. (Foto: Vladimir Radičević)Nasljednik Tonija Kukoča, njegov 17-godišnji sin Marin (1992.), očigledno je počeo graditi veliku košarkašku karijeru. Koliko veliku tek će pokazati vrijeme.

No, put je nastavljen. Preko srednješkolskog igranja u Highland Parku, Marin Kukoč će nastaviti u Pennsylvania State Universityju, koji se nalazi nedaleko od Chicaga, mjesta gdje stanuje obitelj Kukoč, što će dodatno razvedriti veliku košarkašku nadu.

- Koliko sam mogao primjetiti i koliko sam čuo, na Penn Stateu sve funkcionira kako treba. I kada je škola u pitanju, ali i košarkaška momčad. Nadam se da će mi biti ugodno provoditi vrijeme u tom okruženju - rekao je Marin Kukoč, dok tata Toni rijetko želi govoriti o sinu, ali ipak ističe:

- Dobar je mali, već je visok oko 2 metra, a na terenu sve vidi i ima dobar šut. Često razgovaramo o košarci, sugeriram mu gdje griješi, ali ponekad mi se čini da me baš ne sluša - sa osmijehom na licu jednom prilikom rekao je Toni Kukoč u razgovoru s glavnim urednikom Superkošarke Vladimirom Radičevićem.

Inače, o njemu silno pohvalno govore svi treneri koji su došli u kontakt s njim.

- On je veliki talent, čije su mogućnosti na parketu stvarno velike. Može se spustiti pod koš, može pogoditi izvana. Ima i dobar šut za tri poena, odličan dribling, vrhunsku kontrolu lopte. U njemu postoje sve verzije košarkaša - rekao je Paul Harris, koji je trenirao Kukoča jr. u Highland Parku, predgrađu Chicaga u kojem familija Kukoč živi od 1994., kada je Toni Kukoč stigao u NBA ligu.

Marin Kukoč, Vicko Perasović i Duje Dukan budućnost hrvatske košarke

Ivica Dukan i Toni Kukoč na treningu svojih sinova (Foto: Risha Cupit)Ivica Dukan i Toni Kukoč na treningu svojih sinova (Foto: Risha Cupit)Glen Miller, jedan od trenera koji je radio s Marinom Kukočem u ranijoj dobi, je navodno bio jedan od razloga zašto je izabrao košarkaški razvoj u Penn Stateu.

- Miller je igrao u Europi, tamo gdje je igrao i moj tata. To je bila naša veza - rekao je Marin i dodao:

- Još uvijek imam 17 godina i bit ću vjerojatno jedan od najmlađih u tom okruženju. Isto tako, još se razvijam, vjerojatno ću još i narasti - rekao je 201 centimetar visoki Marin Kukoč koji još nikada nije igrao ni za jednu mladu selekciju reprezentacije Hrvatske, iako je bio pozvan u selekciju U-16, u ljeto 2008. Odradio je nekoliko treninga, no iz nepoznatih razloga nije ostao na pripremama.

Uz Marina Kukoča sljedeće godine bi u U-18 reprezentaciji Hrvatske mogla nastupiti još dva sina bivših proslavljenih igrača Splita - Vicko Perasović i Duje Dukan, sinovi trenutačnog trenera Cibone Velimira Perasovića i skauta Chicago Bullsa Ivice Dukana.

Prema ocjenama mnogih stručnjaka radi se o ekstra talentima koji bi mogli dostići i čak prestići slavne očeve.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika