03.03.2010. / 14:54

Autor: Hrvoje Šimičević

Tri dana izvan Dnevnika: Šprajcu prijeti suspenzija zbog informacije o Rohatinskom

Kada je jučer komentirala 'frcanje iskrica' između nje i Rohatinskog, premijerka nikako nije djelovala zadovoljna činjenicom što je sadržaj toga razgovora izašao u javnost, za što je izravno odgovoran Zoran Šprajc.

Zoran Šprajc, urednik i voditelj središnjeg Dnevnika na HTV-u mogao bi ispaštati na profesionalnom planu zato jer je prije nekoliko dana ekskuzivno na svom blogu objavio informacije o burnom sastanku Željka Rohatinskog i premijerke Jadranke Kosor.

Prijeti mu mogućnost suspenzije, a za sada je uredništvo Informative na HTV-u odlučilo da se Šprajc ne pojavljuje u Dnevniku sljedeća tri dana. Tijekom toga razdoblja, uredništvo će donijeti odluku o eventualnovoj Šprajcovoj odgovornosti, a razmatrati će se i informacije o tome da li je poznati HTV-ov novinar među ostalim nudio ovaj materijal i za Dnevnik koji uređuje.

"Za sada se ne može govoriti o suspendiranju Zorana Šprajca, jer uopće nije pokrenuta nikakva procedura koja se inače provodi u takvim slučajevima. Slijedećih tri dana neće uređivati Dnevnik, nakon čega će se vratiti tome poslu, jer je to u skladu s standardnim rotacijskim rasporedom", rekao nam je glasnogovornik HTV-a Danko Družijanić.

Do tada bi, dodaje Družijanić, uredništvo trebalo donijeti odluku po ovom pitanju. Ipak, premda se službeno tvrdi da on nije kažnjen niti suspendiran ('jer nikakva procedura nije ni provedena za takvo nešto') ostaje činjenica da Šprajc sljedeća tri dana neće voditi Dnevnik upravo zbog toga što je prenio saznanja o razgovoru između premijerke Jadranke Kosor i guvernera Željka Rohatinskog, a ne zato jer ga je zapala takva smjena.

Kada je jučer komentirala 'frcanje iskrica' između nje i Rohatinskog, premijerka nikako nije djelovala zadovoljna činjenicom što je sadržaj toga razgovora izašao u javnost, za što je izravno odgovoran Šprajc. Na kraju krajeva, to je posljedično utjecalo na početak brzinske marginalizacije Gorana Marića, što se možda ne bi dogodilo da javnost nije doznala detalje razgovora s guvernerom, koji je, podsjetimo, zaprijetio ostavkom.

Vezane vijesti

'Zašto ne smanjujete kamate?'

'Zašto ne smanjujete kamate?'

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u nekoliko je navrata opominjao banke u Hrvatskoj da su djelomično same krive što gospodarstvo… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 03.03.10. 15:17

U ovoj zemlji se smije lagati, krasti, podmićivati, varati, pljačkati, ali se ne smije govoriti - istina.
To je strogo kažnjivo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika