03.03.2010. / 22:53

Autor: Ivica Medo

Bombom Kranjčara Hrvatska pobijedila Belgiju u Bruxellesu

U međunarodnoj prijateljskoj utakmici hrvatska reprezentacija pobijedila je Belgiju u Bruxellesu 1:0 dalekometnim udarcem u 63. minuti Nike Kranjčara

Niko KranjčarNiko KranjčarU međunarodnoj prijateljskoj utakmici hrvatska reprezentacija pobijedila je Belgiju u Bruxellesu 1:0 dalekometnim udarcem u 63. minuti Nike Kranjčara.

Nakon pasa Luke Modrića, Kranjčar je prihvatio loptu na sredini terena, povukao je nekoliko metara i snažno opalio s nekih 25 metara, a lopta je prošla "kroz oči" vrataru belgijske reprezentacije Baillyju, koji je ruke podigao tek kad je lopta zatresla mrežu.

Hrvatska je tako u svojoj prvoj utakmici u 2010. na stadionu Kralja Boudoina u Bruxellesu ostvarila pobjedu, no igra nije bila na visokoj razini, ali za solidne Belgijance i nije trebalo više.

Izbornik Slaven Bilić odlučio se za 3-5-2 sustav, u kojem je zadnju liniju držala trojka Ćorluka, Križanac i Šimunić, dok su u veznom redu bili Srna, Modrić, Vukojević, Kranjčar i Čale, a dva isturena napadača bili su Olić i Mate Bilić.

U drugom poluvremenu umjesto Šimunića ušao je Dejan Lovren, a umjesto Olića Eduardo da Silva. Priliku su također dobili Mandžukić i Pranjić koji su zamijenili Modrića i Bilića.

Bio je to jubilarni 10. pogodak Nike Kranjčara za reprezentaciju u 55 nastupu. Nakon Kranjčareva pogotka hrvatski nogometaši propustili su priliku utakmice u 79. minuti. Udarac Danijela Pranjića s iskosa s lijeve strane Bailly je uspio obraniti. Lopta se, međutim, nastavila kretati prema daljnoj vratnici. Mandžukić nije stigao na nju dok se, liznuvši vratnicu, odbila u korner.

Za Bilićevu je momčad sjajnu priliku u 22. minuti utakmice propustio Hrvoje Čale. Odlično proigran od Kranjčara, bek Trabzonspora iz idealne je situacije za udarac, malo iskosa s desne strane, išao dodavati blokiranom Oliću pred golom te ga pogodio u tijelo.

I Belgijci su imali svojih prilika, a posebice je opasan bio tinejdžerski napadački tandem Lukaku-Hazard. Napadač francuskog Lillea Hazard u 75. je minuti potpisao potez utakmice: njegov sjajno izveden slobodni udarac malo iskosa s desne strane pogodio je spojnicu vratnice i grede.

Prijateljska nogometna utakmica:

Belgija - Hrvatska 0-1 (Kranjčar 63)

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika