05.03.2010. / 08:30

Autor: Hina

Vinkovci: Započeo Festival dokumentarnog rock filma DORF

Otvarajući festival, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić istaknuo je važnost koju DORF ima za Vinkovce ocjenivši kako je u samo nekoliko godina postojanja postao prepoznatljivim simbolom kulturne raznolikosti Vinkovaca

Izložbom stripova strip skupine "Emisija Emocija" te premijernom hrvatskom projekcijom najnovijeg filma Juliena Templea "Oil City Confidential" o britanskom bandu "Dr. Feelgood", u Vinkovcima je započeo Festival dokumentarnog rock filma DORF.

U programu četvrtog DORF-a, koji se po prvi put istodobno održava u Vinkovcima, Zagrebu i Rijeci, nalazi se 21 dokumentarni glazbeni film iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke, Maroka, Velike Britanije, Bugarske i Nizozemske koje je izabrao izbornik Leon Rizmaul.

Otvarajući festival, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić istaknuo je važnost koju DORF ima za Vinkovce ocjenivši kako je u samo nekoliko godina postojanja postao prepoznatljivim simbolom kulturne raznolikosti Vinkovaca.

O pobjedniku ovogodišnjeg festivala odlučit će žiri koji čine direktor Motovun film festivala Igor Mirković, novinar i književnik Gordan Nuhanović i selektor programa "Mladi Autori Evrope" Palić film festivala iz Subotice Petar Mitrić.

Također, publika u Rijeci izabrat će svog pobjednika, izravnim glasovanjem u kinu.

Uz projekcije filmova koje će se održavat u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima, Dokukinu "Croatia" u Zagrebu i Art-kinu "Croatia" u Rijeci, bit će održani koncerti, izložbe stripova, fotografija i promocije knjiga.

Ove godine posebno priznanje DORF će dodijeliti Peteru Braatzu, autoru iz Njemačke, za dosadašnji rad i sjajne underground filmove koje je snimio. Posjetitelji DORF-a imat će priliku pogledati tri njegova filma.

Gost festivala je i David Kleijwegt iz Nizozemske, koji će predstaviti svoja dva posljednja filma.

Festival dokumentarnog rock filma DORF održava se od 4. do 7. ožujka, a organizira ga Udruga ljubitelja filma "RARE!" iz Vinkovaca, u suradnji sa Udrugama "Restart" iz Zagreba i "Amandla" iz Rijeke.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika