07.03.2010. / 17:41

Autor: Anamarija Kronast

Treba li Hrvatska ići na Eurosong: Svi skandali Dore 2010.

Iako će se gotovo svi poznavatelji estradnih prilika složiti kako Dora, u glazbenom smislu, nikada nije bila lošija (čak je na Facebooku osnovana i grupa Ukinimo Doru), sklandala iza opatijske pozornice ni ove godine nije nedostajalo

FeminemFeminemNaime, ni dvadeset i četiri sata nakon što su djevojke is skupine Feminem skladbom Branimira Mihaljevića "Lako je sve" pobijedile na Dori, forumaši i blogeri otkrili su "tajnu uspjeha". Blogeri optužuju Branimira Mihaljevića da se malo previše inspirirao pjesmama "Belive", ruskog pjevača Dima Bilana, ali i srpske rock grupe Smak, čija mu se pjesma "Idi" također, tvrde oni, previše dopala. Mihaljević još nije komentirao napise.

Drugi problem koji je mučio natjecatelje je stručni ocjenjivački sud. Naime, žiri u sastavu: Elizabeth Homsi, Željan Klašterka, Aleksandar Kostadinov, Silvije Glojnarić, Robert Urlić, Đurđica Ivanković, Želimir Babogredac, Mišo Doležal i Zvonimir Bučević izabrao je, između 177 pjesama pristiglih na javni natječaj, i četiri rezervne skladbe. To, dakako, ne bi bio nikakav problem da Želimir Baborgedac nije direktor festivala Croatian Music Channel, "produžene ruke" Croatia Recordsa u čijem je izdanju prije nekoliko dana izašao album grupe Feminem.

Ostale je izvođače poprilično zasmetala činjenica da u žiriju nije bilo predstavnika drugih izadavačkih kuća.

FeminemFeminemNajrazočaranija je, dakako, bila Franka Batelić čiji je tim danima bio uvjeren u pobjedu lijepe pjevačice kojoj u karijeri očajnički treba hit pjesma. Oni su se, naime, žalili da je scenski nastup, koji je važan dio točke, bio upropašten jer u ključnom trenutku nije proradio vatromet. To smatraju nedopustivim propustom.

No, tko će od svih nezadovoljnika istinu potražiti na sudu ili se barem obratiti HTV-u, tek će se vidjeti. No, oni koji još uvijek pamte primjer Tonija Cetinskog, znaju da se to baš i ne isplati.

Komentari

registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 07.03.10. 18:28

Nisu li ovo one pjevaljke što su jako bijedno predstavljale BiH na Eurosongu?!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 07.03.10. 21:14

Nase sanse na Eurosongu ravne nuli.Laku noc hrvatska pjesmo.


registracija
29/11/09

Ivis, 07.03.10. 23:08

Tudjinci uporni: Na hrvatskom se kaze, dvadeset i jedan a nikada dvadeset i cetiri, vec dvadeset dva, dvadeset tri, dvadeset cetiri, i.t.d......


registracija
30/6/05

astajcic, 08.03.10. 16:44

Draga Anamarija, Franki fali pjevačko iskustvo. 'Nema dete pojma', rekli bi u filmovima naših istočnoh susjeda. Feminem imaju sasvim solidan pjesmuljak. Nekoliko zanimljivih modulacija, polupamtljiv refren i opet traljavu izvedbu. Cure ubija previše playbacka.
Dobro je što se održava Dora, a najveći je problem opet naše neznanje. Nemamo para za velebnu produkciju i skupi set, al zato možemo imati zanimljive pjesme, pa makar bile odsvirane na starim kantama. Tvrdim da tu opet dolazi do izražaja ona stara poznata bahatost kako mi vrijedimo kao i drugi samo nemamo novaca. Istina je, smatram, kako mi zapravo loše stojimo jer nemamo dovoljno znanja. A možda imamo pametnih ljudi koji bi skladali i svirali čuda, ali zašto se oni ne pojavljuju nigdje zaključi sama...


registracija
10/11/09

ruvil, 09.03.10. 20:26

Pjesma je jadna a cure jos jadnije! Bit cemo prvi odostraga!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika