08.03.2010. / 06:57

Autor: Martina Čizmić

Video: Oscari zasluženo Jeffu Bridgesu, Sandri Bullock i Hurt Lockeru

Oscara za najbolji film dobila ratna drama "Hurt Locker" koju je režirala Kathryn Bigelow, inače bivša supruga Jamesa Camerona

Kathryn Bigelow (Reuters)Kathryn Bigelow (Reuters)Svečana dodjela 82. nagrade američke filmske akademije Oscar protekla je točno onako kako je većina kritičara i očekivala. Najveće razočaranje doživio je James Cameron, čiji je Avatar imao najviše nominacija, a osvojio je samo nekoliko Oscara u tehničkim kategorijama.

Za najboljeg glumca proglašen je Jeff Bridges za ulogu u filmu "Crazy Heart", dok je nagrada za najbolju glumicu otišla dobitnici Zlatne maline, Sandri Bullock za njenu ulogu u "Blind Side".

Najboljim sporednim glumcima proglašeni su Christoph Waltz za "Nemilosrdne gadove" te Mo'Nique za ulogu u filmu "Precious".

Najboljim animiranim filmom proglašen je film "Nebesa", dok je Oscara za najbolji film dobila ratna drama "Hurt Locker" koju je režirala Kathryn Bigelow, inače bivša supruga Jamesa Camerona. To je ujedno i prvi put da je Oscar za najboljeg redatelja dodijeljen ženi.

Avatar je na kraju osvojio samo tri Oscara, dok je Hurt Locker osvojio šest.

Cameron je unatoč porazu, jer proricali su mu rekordan broj Oscara za njegov posljednji filmski uradak, ipak čestitao svojoj bivšoj supruzi na nagradama.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Izvršni direktori Googlea Larry Page i Eric Schmidt, te filmaš James Cameron, uložit će goleme iznose novca u istraživanje i eventualno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika