15.03.2010. / 17:46

Autor: Totalsport

Blaževiću i Ivankoviću ugrožen posao

Postoji realna opasnost da kinesko nogometno prvenstvo, koje bi prema planu trebalo početi 27. ovog mjeseca, jednostavno bude otkazano

Miroslav BlaževićMiroslav BlaževićPostoji realna opasnost da kinesko nogometno prvenstvo, koje bi prema planu trebalo početi 27. ovog mjeseca, jednostavno bude otkazano.

Takvu je mogućnost, zaokupljen skandalom oko namještanja utakmica koji potresa nogomet u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta, najavio predsjednik Kineskoga nogometnog saveza Wei Dei u razgovoru za tamošnji Beijing Daily.

- Ne možemo štititi ljude koji su se ogriješili o pravila i zakone samo zato da bi krenulo ligaško natjecanje. Budemo li morali zabraniti natjecanje pojedinim klubovima, liga se možda neće uopće igrati. Želimo li očistiti kineski nogomet od korupcije, moramo zarezati duboko u kancerogeno tkivo – patološkom se terminologijom slikovito pokušao izraziti predsjednik.

Od 21. studenog prošle godine kineski su organi reda uhitili ili na obavijesne razgovore priveli više od stotinu osumnjičenika za namještanje nogometnih utakmica. Među uhićenima je i Deijev prethodnik na mjestu predsjednika Nan Yong.

Sportsko je klađenje u Kini zakonom zabranjeno.

U kineskim su klubovima nedavno angažirana dva hrvatska trenera: Miroslav "Ćiro" Blažević (Shanghai Shenhua) i Branko Ivanković (Shandong Luneng Taishan). Ćiri pomaže asistent Dražen Besek.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika